Aanpak Zeister flats start van grootschalige renovatie

Artikel delen

Woningcorporatie Woongoed Zeist mag de 54 flatwoningen aan de Titus Brandsmalaan en het Vrijheidsplein in Zeist renoveren. Een ruime meerderheid van de bewoners is voor het renovatievoorstel. Het gaat om een eerste stap in een grootschalige renovatie in deze wijk.
 
Woongoed Zeist is heel tevreden met dit resultaat. Mooi dat de bewoners het plan breed steunen. Wij kijken ernaar uit om de flats grondig op te knappen en de uitstraling te verbeteren. De komende jaren zet Woongoed Zeist zich in op het opknappen van veel woningen in de Verzetswijk.
 
Vooral door het isoleren van het dak, de onderste woonvloer en het vervangen van het huidige glas door HR++ glas worden woningen energiezuiniger en meer comfortabel. Daarnaast worden de flats van binnen aangepakt: alle badkamers, keukens en toiletten worden vervangen. Aan de buitenkant worden de gevels  hersteld, geschilderd, opgefrist en waar nodig vervangen.
 
De renovatie start dit voorjaar en de verwachting is dat dit najaar deze woningen zijn gerenoveerd. Na de flatwoningen gaat Woongoed Zeist de 256 eengezinswoningen in de Verzetswijk renoveren. Dit wordt gefaseerd aangepakt, omdat het om veel woningen gaat. Deze renovatie wordt tegelijkertijd gedaan met de renovatie van de woningen van de R.K. Woningbouwvereniging in de wijk. Bij deze grootschalige renovatie worden in totaal 310 woningen aangepakt.