Het e-Shower warm tapwatersysteem

Artikel delen

Douchen kost zo’n 70% van al het warm tapwater en dat is in de duurzame woning een probleem. De e-Shower biedt regendouche comfort maar verbruikt viermaal minder dan een spaardouche. En wie viermaal minder verbruikt, hoeft viermaal minder op te wekken. Daarmee biedt Hamwells een revolutionair simpele, robuuste oplossing voor het warm tapwatersysteem in de duurzame woning met een kleine 50 liter boiler die rechtstreeks op 3 PV-panelen kan worden aangesloten.

De e-Shower circuleert uit een mini reservoir gefilterd en gezuiverd water 10 seconden in plaats van een doucheseconde. Daarmee heb je in een klap tienmaal zoveel water voor praktisch dezelfde energie. In de praktijk herwint hij 70 procent energie en bespaart 80 procent water. Een slim warmwatersysteem waarvan binnen een jaar na introductie al honderden gebruikers zijn.
Een vier maal kleinere boiler bespaart jaarlijks 350 euro. De CV of warmtepomp dient alleen de verwarming wat de draaiuren halveert, maar ook de gebruikskosten halveert– circa 350 euro per jaar- maar natuurlijk ook de afschrijving halveert. De kleine boiler behoeft geen 9 maar slechts 3 PV-panelen waarmee 6 zonnepanelen gratis energie leveren ter waarde van 430 euro ( 1800 kilowatt uur/jaar). De halvering in installatiekosten en het domino-besparingseffecten van minstens 1000 euro per jaar geven het  e-Shower warmwatersysteem een spectaculair korte terugverdientijd.
Het elegante e-Shower design komt in twee kleuren zwart of wit, is eenvoudig en snel te installeren, kent vele inbouwvarianten van hoek kolomopstelling met douchebak tot inbouwvariant in voorzetwand met vloertegels als inloopdouche tot aan het reservoir.
 
Hamwells
www.hamwells.com