Fibo-Trespo, daar valt niet tegenop te tegelen

Artikel delen

Met zo min mogelijk overlast in de kortst mogelijke tijd een gerenoveerde badkamer: dat is de wens van de meeste klanten, zowel particuliere woningeigenaren als bij woningcorporaties. Door tegelpanelen met een ‘droog’ kliksysteem te gebruiken is het renoveren van de oude badkamer in een dag te realiseren.

Tekst: Harmen Weijer

Nog maar een half jaar geleden heeft Radbout Vermanen van het gelijknamige aannemersbedrijf een badkamer showroom met Fibo-Trespo panelen ingericht. En dankzij veel mond-tot-mond reclame weet hij inmiddels wekelijks circa 2 badkamerrenovaties aan de Groningse man te brengen.

Dat is ook niet verwonderlijk, want naast alle verwerkingsvoordelen ten opzichte van regulier tegelwerk is er specifiek voor de Groningse markt nóg een bijzonder voordeel te noemen. Deze panelen kunnen namelijk aardbevingen tot maximaal 6/7 op de schaal van Richter – zoals die in Groningse aardgaswingebied voorkomen – makkelijk opvangen zonder te scheuren.

“Groningers zijn nogal nuchter, dus ze hebben eerst aangekeken of dit wat is”, vertelt Vermanen. “De showroom helpt daarbij, want dan beleven ze een dergelijke badkamer veel beter en inmiddels zijn ze hier erg enthousiast over dit bijzondere product”.

Slimme verwerking

Fibo-Trespo panelen zijn voorzien van een handige klikverbinding en hebben een 100% waterdichte (HPL) toplaag. In deze toplaag is een fraai tegelmotief gefreesd, niet van echt te onderscheiden. Met dit product kunnen wanden in één keer kant en klaar bekleed worden. Een ruimte is zo veel sneller klaar en de (wacht)tijd van het voorstrijken, stuken, lijmen en voegen wordt bespaard. Fibo-Trespo kan zelfs direct over bestaand tegelwerk geplaatst worden, wat het renoveren van de ruimte nog makkelijker maakt. Bovendien geven de wandpanelen bij plaatsing veel minder overlast aangezien ze schoon en droog op de wand worden aangebracht.

200 verschillende decors

De ruime keuzemogelijkheid in kleuren, structuren en tegelformaten van de Fibo-Trespo panelen wordt in de showroom van Vermanen goed getoond. “Er zijn maar liefst 200 verschillende decors mogelijk”, vertelt productspecialist Ben van Dalen van RET Bouwproducten – de Nederlandse importeur van Fibo-Trespo uit Utrecht. De decors variëren van tegellook tot aan een strak betonuiterlijk.  In Groningen blijkt vooral die laatste populair, zegt Vermanen.

“Doordat de HPL-toplaag hypoallergeen is en dus ongevoelig is voor schimmels en de voegen – in tegenstelling tot traditioneel tegelwerk – volkomen glad zijn, is het product voor de eindgebruiker bijzonder onderhoudsvriendelijk. Daarom zijn deze panelen al jaren heel populair in hotels, en de laatste jaren steeds vaker in zorgcentra en bij woningcorporaties”, aldus Van Dalen. “Het product leveren wij inmiddels 10 jaar in Nederland, maar in Noorwegen is het al meer dan 50 jaar te verkrijgen. In Engeland is het ook al 25 jaar op de markt.” Daarmee heeft het systeem zijn waarde al ruimschoots bewezen.

“Mijn klanten zijn nog het meest blij dat de badkamer snel en stofvrij wordt gerenoveerd”, zegt Vermanen. De aannemer verwacht dat niet alleen badkamers hiermee een andere look krijgen; ook renovaties van toiletten en keukens blijken in trek met Fibo-Trespo.