PIR isolatie voor de gehele bouwschil

Artikel delen

De hoogwaardige PIR isolatie van IKO enertherm is een uitstekende oplossing voor het isoleren van de gehele bouwschil. Met een hoge isolatiewaarde van λ22 wordt hoogwaardig geisoleerd met dunner materiaal en minder volume. IKO enertherm PIR isolatie is drukvast, vochtafwerend en beloopbaar.

Hoogwaardige isolatie voor woningen, kantoren en andere gebouwen is de meest directe en efficiënte oplossing om te besparen op energieverbruik. Minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot en levert dus direct een positieve bijdrage aan het milieu.

De IKO enertherm ALU plaat is vormvast en heeft een lange levensduur met behoud van energieprestaties. “Het isolatiemateriaal is aan beide zijden afgewerkt met een 7-laags ALU cachering, samengesteld in één complex. De cachering wordt getest onder extreme condities met betrekking tot wateropname, mechanische eigenschappen, corrosiebestendigheid en emissiviteit,” vertelt André Kaptein
van IKO enertherm. “De isolatieplaat veroorzaakt in het geval van brand bovendien weinig tot geen rook-ontwikkeling en smelt of druppelt niet. Dit brandgedrag is eigen aan de celstructuur van het schuim,” aldus Kaptein.

Ook met betrekking tot het productieproces kiest Iko voor duurzaamheid.
“Het aandeel van hernieuwbare grondstoffen is aanzienlijk. Zo worden onder andere pet-flessen gerecycled en gebruikt in het productieproces van PIR-isolatie. In het productieproces van IKO enertherm isolatie wordt het frees- en zaagafval verwerkt tot briketten. Deze briketten worden gebruikt als toeslagstof in beton,” besluit de heer Kaptein.

IKO Enertherm
www.enertherm.eu/nl