Pandser-concept voor EPDM dakproducten in groothandels

Artikel delen

Bij dakrenovaties stappen steeds meer aannemers over op kunststofproducten voor dak, gevel en goot. EPDM is daarbij veruit het meest populair vanwege de duurzaamheid en levensduur. Maar onbekend maakt onbemind en in veel groothandels is relatief weinig aandacht voor EPDM-producten. Dat heeft producent en leverancier van kunststof- en rubberproducten Berdal aan het denken gezet, met het Pandser-concept als succesvol resultaat, vertelt Eugene van den Broek van Berdal.
 
“Pandser is een shop-concept dat wij twee jaar geleden in een aantal groothandels voor bouwmaterialen en ijzerwaren hebben geïntroduceerd. In die groothandels zijn nu in een overzichtelijk deel van de winkel alle benodigdheden voor dakbedekking met EPDM onder de naam Pandser te vinden. Dus niet alleen rollen dakbanen, maar ook lijmen, kitten, gereedschappen en loodvervangers.” Maar daar bij blijft het niet, vervolgt Van den Broek. “Wij ondersteunen dit ook met kennis in de vorm van trainingen voor aannemers en zzp’ers. Dat gebeurt in de winkel, maar ook op de bouwplaats. Zodat we terplekke kunnen laten zien hoe die verwerking moet gebeuren, want die is natuurlijk geheel anders dan met bitumen.” 
Een van de nieuwste loten aan de Pandser-stam is Fast Flash, een zelfklevende loodvervanger gebaseerd op milieuvriendelijke rubber polymeren, met een alu-wapening en een volledig zelfklevende onderlaag. “Dat laatste is erg belangrijk, want dat levert de aannemer circa 50% tijdswinst op. Hij hoeft immers niet meer te werken met lijmen of andere bevestigingsmaterialen. En het is een dermate goed product, dat wij 10 jaar garantie geven op de verwerking van Fast Flash.”
 
Langzaam maar zeker worden op steeds vlakke en hellende daken EPDM dakbanen gebruikt. “Het Pandser-concept is nu verkrijgbaar in Nederland en België in circa 140 groothandelwinkel. In de Benelux wordt circa 20% van de daken nu met EPDM bedekt. In vooral Duitsland ligt dat percentage flink lager, tussen de 5% en 7%. Dat is ook de reden dat we de komende tijd Duitse markt willen betreden.”

Pandser
www.pandser.nl