Balkonbeglazing steeds populairder en duurzamer

Artikel delen

Voor zowel nieuwbouw als renovatie geldt: balkonbeglazing wordt steeds vaker toegepast. Niet zo gek ook gezien de verschillende voordelen voor de bewoners. Ook als het gaat om duurzaamheid staan de ontwikkelingen niet stil. Balco zet in op innovatie en ontwikkelt balkonbeglazing met geïntegreerde pv-panelen.

Belangrijke voordelen voor bewoners bij het plaatsen van een balkonbeglazing zijn het vergroten van de woonruimte, meer wooncomfort & woonplezier en natuurlijk duurzaamheid en lagere stookkosten. Het grote financiële voordeel van een balkonbeglazing ligt echter in de besparing op onderhoudskosten. Het plaatsen van een balkonbeglazing (portiekflat) of een complete tweede huid gevel (galerijflat), beschermt onder andere de kozijnen, het metselwerk en de balkonvloer tegen weersinvloeden en slijtage. Daarnaast heeft het installeren van balkonbeglazing een positief energetisch gevolg waarmee het vervangen van verouderd dubbelglas door bijvoorbeeld HR++ glas overbodig wordt.

De volgende stap bij portiek- en galerijflats is het gebruiken van de gevel om energie op te wekken. In de gestapelde bouw zijn de oppervlaktes per woning voor pv-panelen beperkt. Balco AB uit Zweden speelt in op deze marktontwikkeling met een balkonbeglazing met geïntegreerde pv-panelen. Richard Matchett van Balco Nederland vertelt: “Waar we zien dat balkonbeglazing al een bijdrage leverde als het gaat om het besparen in stookkosten en hiermee dus ook het verminderen van de ecologische footprint van een gebouw, gaan we met de integratie van de pv panelen een stapje verder.”

Meer informatie over Balco en haar dienstverlening vindt u op onderstaande website.

Balco
www.balco.nl