Renovatie Paleis Het Loo dankzij buitenlift te volgen voor publiek

Artikel delen

Een volledige renovatie van Paleis Het Loo en toch toegankelijk voor publiek; Paleis Het Loo biedt een vervangende attractie door middel van een lift aan de buitenzijde van het paleis voor een indrukwekkend uitzicht vanaf het paleisdak.
 

Drie galerijen met een trappenconstructie en een tijdelijke lift bieden de bezoeker een uniek uitzicht vanaf het dak en een blik op de renovatiewerkzaamheden.
 
RECO werkte de afgelopen maanden een adviesplan uit, toegespitst op het toegankelijk houden van de locatie ondanks de renovatiewerkzaamheden. Binnen 6 en halve werkdag werd de tijdelijke buitenopstelling met stroomvoorzieningen, personenlift en voetgangerstraversen geïnstalleerd door de monteurs van het bedrijf.
Met een buitenopstelling van drie galerijen volgt de bezoeker de renovatiewerkzaamheden in het pand. De trappen en tijdelijke personenlift brengen de bezoekers ook naar het ruim 20 meter hoge dak van het paleis.
 
Paleis Het Loo wordt de komende jaren op grote schaal gerenoveerd. In totaal zijn in de afgelopen maanden ruim 160.000 museumstukken ingepakt en verhuisd. Na de renovatie zal Paleis Het Loo in 2021 de deuren heropenen voor publiek. De komende jaren zal het materieel van RECO de toegang tot het dak tijdens de ‘BuitenGewoon Open’ periode van Paleis Het Loo faciliteren.
 
Foto's: met dank aan Paleis het Loo.