Werktijd besparen met nieuwe muursleuffrees

Artikel delen

Sleuven in muren maken in slechts één werkstap – helemaal zonder tijdsintensief uitbeitelen van de middenstukken: met de nieuwe muursleuffrees MFE 40 van Metabo werk je nu nog sneller en comfortabeler.


Met 1.900 Watt heeft de Metabo Marathon-motor de nodige kracht om muursleuven te frezen. De MFE 40 is zo sterk dat hij ook dubbele en zelfs drievoudige diamantfreesschijven aandrijft. Jörg Stoschus, hoofd van het Competentiecentrum Renovatie bij Metabo, legt uit: “In combinatie met de nieuwe diamantfreesschijven freest de MFE 40 een complete kabelgoot in een enkele werkstap in de wand.

In zachtere materialen zoals bijvoorbeeld poriënbeton bespaart dat max. 50 % werktijd, omdat het vrij beitelen van de sleuven en het opkeren van de sloopstukken komt te vervallen – een forse tijdwinst.“ Op deze manier ontstaan schone goten voor enkele leidingen tot 12 mm diameter of voor lege buizen met diameters van 20 tot 25 mm. Maar ook hard materiaal als beton is voor de MFE 40 geen probleem: met twee parallelle 125 mm diamantschijven freest de krachtpatser max. 40 mm diepe en max. 35 mm brede kabelgoten.

Tijdens het frezen wordt het stof via een aangesloten zuiger efficiënt afgezogen – dat houdt niet alleen de werkplek schoon, maar draagt ook bij aan de gezondheid. Bijzonder efficiënt is de stofafzuiging met de alleszuigers van Metabo: in combinatie met de ASR 35 M ACP bijvoorbeeld werkt de MFE 40 zo stofarm dat hij door TNO gecertificeerd is.

Metabo
www.metabo.nl