Ziekenhuis en verpleeghuis Terneuzen voor miljoenen aangepakt

Artikel delen

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen investeert 42 miljoen euro in onder meer het ziekenhuis in Terneuzen en verpleeghuis De Stelle in Oostburg. In het ziekenhuis komt onder meer een hypermodern operatiecentrum.

ZorgSaam gebruikt de financiering van BNG Bank voor een upgrade van het ziekenhuis in Terneuzen. Het 30-jarige gebouw wordt deels gerenoveerd en aangepast aan het toekomstige werken zodat het nog eens tientallen jaren meekan. De financiering wordt behalve voor het ziekenhuis ook gebruikt voor de renovatie van verpleeghuis De Stelle in Oostburg. Binnen de mogelijkheden van het gebouw wordt een ruim en eigentijds woon-, werk- en leefklimaat gecreëerd.

Met de verstrekte lening door BNG Bank, die deels wordt gegarandeerd door het Waarborgfonds voor de Zorg (WFZ), wordt zo een stap voorwaarts gezet in de kwaliteit van de zorg in Zeeuws-Vlaanderen. Het complex met nieuwe operatiekamers moet in 2020 klaar zijn. Dat geldt ook voor de verbouwing van De Stelle. De verdere opknapbeurt van het ziekenhuis in Terneuzen wordt over een aantal jaren uitgespreid.