Egaliseren van renovatievloeren in residentieel en utiliteit

Artikel delen

Na twee uur is een SC500 omniflow vloer van Omnicol beloopbaar. Dankzij de hoge eindsterkte presteert deze pompbare zelfnivellerende gietvloermortel van Omnicol Flooring uitstekend bij zowel heel geringe opbouwhoogtes als grote laagdiktes. Daarmee de ideale oplossing voor de renovatiemarkt waar de vloer vaak weer snel beschikbaar moet zijn voor bewoners of commercieel gebruik

OMNICOL RENOVATIEMORTEL KOPLOPER IN SNELHEID

Eén arbeidsgang

“Het maken van een vloer is de meest vertragende factor in de bouw. Dat lossen wij op doordat alle producten van Omnicol Flooring een extreem korte droogtijd hebben”. Cruciaal bij winkel projecten maar steeds vaker, voor kleinere particuliere opdrachten. En dat alles bij vele verschillende laagdiktes: van een paar millimeter tot forse sloopbeschadigingen van soms wel 40 mm. SC500 omniflow kan die variatie moeiteloos in één arbeidsgang aan. Dat scheelt dus veel aparte handelingen en zorgt voor nog meer versnelling van het proces.

Iedere dag eerder opleveren betekent dat de projectontwikkelaar of vastgoedbeheerder zijn pand eerder kan exploiteren. Reken maar uit wat een maand eerder verkopen of verhuren oplevert.” De unieke eigenschappen van SC500 omniflow zijn ook in renovatiewoningen zeer gewild. Want wie overschakelt naar een duurzaam, gasloos huis laat veelal vloerverwarming aanleggen. Maar wat als je benedenverdieping niet begaanbaar is, kun je niet naar boven, en dus je huis niet meer in. Dat betekent veel ongemak en extra hotelkosten. Steeds meer aannemers, particulieren en woningcorporaties kiezen daarom ondanks de iets hogere prijs voor SC500 omniflow.”

Vloer met vloerverwarming direct beloopbaar

De woningvoorraad in 2021 op gemiddeld label B en in 2050 alle woningen CO2-neutraal. Dat zijn de afspraken die woningcorporaties hebben gemaakt. Het aanbrengen van lagetemperatuurverwarming in de vloer is het meest ingrijpend. Wás. Want dankzij SC500 omniflow kunnen bewoners na twee uur alweer hun huis in. En ’s avonds gewoon in hun eigen bed slapen. Zodat de woningcorporatie ook geen hotelkosten hoeft te betalen.

Aardgasloos renoveren is een hele operatie. Daarin hebben de vastgoedbeheerder en de bewoners gedeelde belangen: want hoe korter de ‘ombouw’, hoe beter. Voor veel installatie- en bouwtechnische werkzaamheden kunnen bewoners thuis blijven. Denk aan gevelisolatie of het vervangen van de cv-ketel voor een warmtepomp. Maar als de benedenvloer opengebroken wordt voor vloerverwarming en de nieuwe vloer daarna vaak weken moet drogen, is tijdelijk onderdak nodig. Kostbaar voor de woningcorporatie en vervelend voor de bewoners. Met SC500 omniflow snelverhardende gietmortel is dat echter verleden tijd.

Omnicol Flooring-systeemgarantie Veelal is Omnicol Flooring al vanaf de tekentafel betrokken met bouwtechnische adviezen, informatie over productverwerking, slimme nieuwe zienswijzen en begeleiding van het bouwproject. Logisch, want betrokken communicatie van Omnicol Flooring-experts helpen bouwfouten, irritaties en vertraging te voorkomen. Verder kunnen ze vaak meerdere opties aandragen, waardoor de opdrachtgever binnen de gevraagde
kwaliteit bepaalde variabelen kan prioriteren. Minstens zo belangrijk: de Omnicol Flooring-systeemgarantie.

Een projectmanager inspecteert daarvoor vooraf de bouwplaats, en doet een aantal tests om onder meer de vochtopname en hechtsterkte van de ondervloer te bepalen. Vervolgens ontvangt de opdrachtgever of verwerker een plan van aanpak, van ondergrondvoorbehandeling en primer tot een specifieke samenstelling van het Omnicol Flooring
-systeem.

“Omnicol is van huis uit tegellijmfabrikant. Inmiddels is dit assortiment uitgebreid tot onder meer voorbehandelproducten, toeslagmiddelen, egaliseermortels, ontkoppelingsmatten, voegmortels, en sluierverwijderaars. Wanneer binnen een project een combinatie van onze producten wordt gebruikt, durven we naast de standaard zeven jaar garantie vol vertrouwen een interessante extra systeemgarantie te geven. ‘We hechten aan een goede basis’ is niet voor niets ons motto.”

Hoge eindsterkte

Na slechts twee uur is SC500 omniflow voldoende uitgehard om erover te lopen. Na 48 uur mag elke denkbare vloerafwerking worden aangebracht. Bovendien repareert en egaliseert deze gietmortel in één arbeidsgang tot wel 40 mm. Deze tijdwinst leidt tot een enorme kostenbesparing bij de aannemer en opdrachtgever.

En niet alleen bij grootschalige projecten. De snelle droogtijd zorgt ervoor dat de bewoners dezelfde dag hun huis weer kunnen betreden. En dankzij de hoge eindsterkte is er slechts een dunne laag nodig, zodat ondanks de toegepaste vloerverwarming de vloer niet of nauwelijks wordt opgehoogd en deuren niet hoeven te worden ingekort.

Meer weten? Maak een afspraak op omnicolflooring.eu

Alles over de sector als eerste in jouw mailbox?

Abonneer je op de gratis RenovatieTotaal nieuwsbrief.