Lucht-water warmtepomp voor renovatie en nieuwbouw

Artikel delen

Een toekomstbestendige oplossing die zowel krachtig als milieuvriendelijk is. Vanaf medio dit jaar is er de nieuwe aroTHERM plus van Vaillant met een bijzonder hoge aanvoertemperatuur tot 75 °C omdat hij gebruik maakt van een natuurlijk koudemiddel.

Zo kan de lucht-water warmtepomp ook met bestaande radiatoren worden gebruikt. Bovendien is het gebruikte koudemiddel bijzonder milieuvriendelijk. Met zijn hoge rendement voldoet het apparaat ook aan de toekomstige eisen voor nieuwe gebouwen en komt hij in aanmerking voor subsidie. Voorts is het systeem eenvoudig te installeren. Twee personen kunnen de aroTHERM plus en de uniTOWER plus binnen één werkdag installeren. Met het deelbare montageconcept van de plug & play boiler kunt u de binnen- en buitenunits in een handomdraai op hun respectievelijke locaties plaatsen. Eén persoon kan dan de installatie en inbedrijfstelling doen, zonder dat er een koudemiddelcertificaat nodig is. Het Sound Safe System zorgt ervoor dat de warmtepomp tijdens het gebruik nauwelijks hoorbaar is. Met 28 dB(A) op een afstand van 3 meter in de fluistermodus is de warmtepomp zeer stil. Het systeem kan dus gemakkelijk in de buurt van een woning worden geplaatst, zelfs in dichtbebouwde gebieden. De warmtepomp kan radiatoren op een temperatuur van 65 °C verwarmen met buitentemperaturen tot -10 °C . Daarmee is de oplossing naast nieuwbouw ook geschikt voor bestaande gebouwen.

Informatie www.vaillant.nl