Vakantievilla’s in Makkum krijgen nieuwe badkamers

Artikel delen

Direct aan het IJsselmeer, niet ver ten zuiden van de Afsluitdijk, ligt het vakantiepark Beach Resort Makkum. In dit bungalowpark worden comfortabele bungalows, luxe villa’s en mooie appartementen aangeboden als vakantieaccommodatie. De bungalows zijn inmiddels 25 jaar oud en ook de villa’s zijn 20 jaar oud, en toe aan een opknapbeurt. De Boer TotaalRenovatie is door het Beach Resort Makkum gevraagd deze klus op zich te nemen.

Een heel aantal vakantiewoningen in het vakantiepark Beach Resort Makkum worden één voor één gerenoveerd, en voorzien van nieuwe keukens, badkamers en

Door Harmen Weijer

Voor watersportliefhebbers is vakantie vieren met het IJsselmeer als je achtertuin het Walhalla. Juist voor hen is in 1995 Beach Resort Makkum opgezet, maar in al die jaren is er aan de woningen nog niets gedaan. Ook de villa’s die in 2000 zijn gebouwd, zijn nog amper veranderd. En dat past niet bij de uitstraling die het park wil hebben. Daarom is De Boer Renovatie gevraagd om allereerst de keukens te renoveren van woningen die in niet in beheer zijn van het Beach Resort Makkum, vertelt Harmen de Boer van De Boer TotaalRenovatie.

In de badkamers maakt De Boer Renovatie gebruik van Fibo Trespo panelen.

Testbadkamer

De Boer: “Dat ging via keukenleverancier Bribus; daarna ben ik door het resort gevraagd om de badkamers te renoveren van woningen die het resort in eigen beheer heeft. Voor deze woningen heb ik een testbadkamer gemaakt in een van de woningen, waarbij ik gebruik maak van Fibo Trespo panelen. Dat is goed bevallen en op basis daarvan renoveer ik een heel aantal badkamers voor het resort. Daarnaast kunnen particuliere eigenaren ook intekenen voor een dergelijke badkamer- en toiletrenovatie, via de eigen portal op de website van het Beach Resort.”
In deze badkamerrenovaties wordt het sanitair verwijderd, en komt er een nieuw bad, toilet en wasmeubel voor terug. Voor het bekleden van de wanden in badkamers en toiletten gebruikt De Boer de kant en klare wandpanelen van Fibo-Trespo. “Dit is voor mij de eerste keer dat ik Fibo Trespo gebruik. En het bevalt me zeer goed, want het werkt heel gemakkelijk en snel. Wel merkte ik dat het belangrijk is dat je even de tijd moet nemen om de panelen te laten acclimatiseren, zoals ik ook meekreeg bij het afnemen via Jongeneel in Sneek. We willen als aannemer altijd te snel, en als je de panelen direct wil verwerken is het iets lastiger in elkaar te klikken. Maar dat had ik snel door, en daarna was het veel makkelijker en sneller te verwerken.”

Ook de toiletten zijn gerenoveerd en voorzien van nieuwe wastafels en toiletten.

Verwerkbaar op bestaande wanden

FIbo Trespo is al 54 jaar op de Europese markt, en komt oorspronkelijk uit Noorwegen, vertelt productspecialist Ben van Daalen van leverancier RET Bouwproducten. “Daar heeft het zijn nut al flink bewezen, net als in hotelwezen in bijvoorbeeld Londen waar het al 28 jaar wordt gebruikt. In Nederland brengen wij het sinds 14 jaar op markt.” De snelle verwerkingstijd en duurzame gebruik zijn de belangrijkste eigenschappen van Fibo Trespo. “De panelen van 240 cm en 302 cm bij 60 cm zijn direct verwerkbaar op bestaande wanden, of op nieuw regelwerk waartussen leidingen verwerkt kunnen worden. De panelen bestaan uit een 100% waterdichte (HPL) toplaag, met aan de voorkant een decor die de gebruiker zelf kan kiezen. Dat varieert van een tegelmotief inclusief voegenmotief tot een strak eenvormig paneel. Hoe dan ook is het hypoallergeen, dus schimmels zijn voltooid verleden tijd. Tezamen met de profielen en sealers is een geheel waterdichte wandafwerking te realiseren. Bovendien heeft de droge verwerking als voordeel dat er geen tijdverlies is als gevolg van droogtijden,” aldus Van Daalen.
Als gevolg van de corona-crisis zijn er nog niet veel woningen van een nieuwe badkamer voorzien, vertelt Harmen de Boer van De Boer TotaalRenovatie. “Ik heb er een stuk of 7 gerenoveerd, en nu is het hoogseizoen. Dan komt een renovatie uiteraard niet uit. Het is te verwachten dat na het seizoen de particuliere eigenaren weer worden benaderd door het Beach Resort voor een renovatie. Er zijn circa 400 woningen op het park, dus er is voorlopig nog het nodige te renoveren”, besluit De Boer.