Frisse lucht voor iedereen het hele jaar door

Artikel delen

De zomermaanden worden steeds warmer en temperaturen rond de 30 binnen het klaslokaal zijn eerder regelmaat dan uitzondering. Dit komt voornamelijk doordat de klassen groter worden, er meer apparatuur in de klas aanwezig is en dat de gebouwen steeds beter geïsoleerd zijn.

Volgens diverse richtlijnen ligt de ideale temperatuur in klaslokalen tussen de 18 en 22 graden. Vanaf 25 graden neemt de behaaglijkheid af en kan het een negatieve invloed hebben op prestaties, concentratievermogen en gezondheid van leerlingen en leerkrachten.

Deze temperatuuroverschrijding ga je niet oplossen door de ramen open te zetten. Een raam open zetten voor een verfrissend briesje kan voor even prettig zijn, maar is geen langdurige oplossing. In de winter wil je geen koude binnen laten en ’s zomers wil je de warmte buiten houden. Een goed werkend ventilatiesysteem en tijdig onderhoud hieraan kan het binnen snel en voor ieder seizoen gezonder en comfortabeler maken.

“Vanuit onze expertise merken wij dat het ventileren alleen op CO2 niet afdoende is. Hierom zijn we momenteel testen aan het uitvoeren om de schoolventilatie, naast verwarming, te voorzien van koeling om de temperatuur binnen het klaslokaal gecontroleerd omlaag te kunnen brengen in de zomermaanden. Wij willen frisse lucht beschikbaar maken voor iedereen, ook als het buiten echt warm wordt.”

Nedair
www.nedair.nl