Koudebrugvrije oplossingen voor duurzame gevels

Artikel delen

Bij het renoveren van gevels naar een meer duurzame gevels moeten ook koudebruggen worden vermeden. Die kunnen optreden als bijvoorbeeld zonnewering of ventilatieroosters in het nieuwe gevelsysteem moeten worden aangebracht. LJ Solutions heeft daarvoor de specifieke oplossingen, variërend van ventilatieproducten tot bevestigingsmaterialen, zoals pluggen en ankers, vertelt eigenaar Roel Tromp van LJ Solutions.

Bij het renoveren van woningen naar hoger energielabel worden vaak een nieuwe schil gerealiseerd. “Wij worden vaak ingeschakeld door bouwbedrijven om mee te denken in koudebrugvrije oplossingen”, legt Tromp uit. “Dat doen we heel breed, dus ook met oplossingen buiten ons eigen productengamma. Dat is ook vaak de reden waarom we worden gevraagd mee te denken. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld koudebrugvrije oplossingen aangedragen voor een groot renovatieproject in Eindhoven. Hier zijn 192 woningen van een nieuwe, duurzame schil voorzien, en wij hebben koudebrugvrije ankers en pluggen geleverd. Want zelfs het ophangen van een naambordje aan de nieuwe gevel kan – als je het niet goed doet – een koudebrug opleveren. En dat wil je uiteraard niet in een nieuw, duurzaam gevelsystem.” Ook zware objecten als carports en zonnescherm kunnen met de glasvezelversterkte ankers worden opgehangen.

LJ Solutions krijgt ook meer te maken met installatietechnische elementen die aan de gevel worden gemonteerd. “Denk aan buitenunits van warmtepompen, maar ook elektradozen. Daarvoor hebben wij de juiste materialen om koudebruggen te vermijden. Installateurs zijn echter gericht op het installatiewerk binnen en lossen eventuele koudebruggen vaak op door aanpassingen aan de installatie te doen. Maar dat lost andere problemen niet op, zoals het ontstaan van condensatiepunten aan de gevel bij het niet juist monteren van units aan de gevel.”

Daarnaast heeft LJ Solutions tevens koudebrugvrije apparatenhouders voor buitengevels brandveilig. Tromp: “Mocht er door welke reden ook kortsluiting en als gevolg daarvan brand ontstaan, dan werken deze houders vlamdovend.”

 

LJ Solutions

www.ljsolutions.nl