Blokje voor blokje buurten vernieuwen?

Artikel delen

“Blokje Om” is een nieuwbouwconcept om blokje voor blokje buurten te vernieuwen. Uitgangspunten vanuit het project zijn de korte doorlooptijd van het bouwproces en het ontzorgen van de bewoners. Op dit moment heeft BIA al meer dan 100 woningen geleverd.

Redenen voor DURA om met BIA Scheidingswanden te werken hebben te maken met de korte doorlooptijd van de montage, leveringsbetrouwbaarheid (JIT Model) en het prefab matig (kant-en-klaar) aanleveren van de wanden om zo de bouwtijd te kunnen garanderen als faalkosten te verminderen.

Prefab scheidingswanden voor de woningbouw

De scheidingswand is geschikt voor de droge afbouw en bestaat uit een kern van dubbel gegolfd karton, gemoduleerd in verticale driehoekige kanaalvormen die aan weerskanten zijn verlijmd met een topbeplating van Gips, Fermacell of MDF. Zo ontstaat er een zeer sterke scheidingswand met de benodigde stijfheid, stabiliteit en uitstekende brand- en geluidsisolerende eigenschappen.

Circulair bouwen met scheidingswanden

De scheidingswanden kunnen zonder schroeven middels het Hol-en-Dol principe in elkaar gezet worden gezet, voor de boven- en onderzijde zijn standaard profielen ontwikkeld die schroefbaar (demontabel) zijn. De 1e werken met onze Circulaire Scheidingswanden in de woningbouw  zijn gerealiseerd.

Over BIA

Beton-Industrie Arts B.V. (BIA) is een toonaangevende producent van stenen en blokken. Een onderneming met beide benen op de grond, zakelijk, no-nonsense, maar met aandacht voor de wensen die leven in de markt.

De productiefaciliteiten zijn uitstekend, even als de mogelijkheden op logistiek terrein. BIA is te herkennen aan een hoge mate van flexibiliteit waarbij aan de klant vergaande garanties worden geboden op tal van terreinen. Zo geeft BIA iedere dag inhoud aan vorm en kleur.

BIA
www.bia-beton.nl