“Een must-have!”

Artikel delen

Iedere tester heeft de vrijheid om ook negatieve eigenschappen van een nieuwe tool te benoemen. We zeggen het maar even, want Jack Verhagen van De Klussenier is wel erg enthousiast over het stangloze kitpistool van OX pro: “Ik gebruik veel kitspuiten, dus ik had eerst mijn bedenkingen. Maar dit stangloze kitpistol is ideaal!”

 

Jack Verhagen aan het werk met het OX pro stangloze kitpistool in een lastige hoek: achter een hangend toilet.

Eerst maar eens een korte uitleg over het stangloze kitpistool. De naam zegt het al: de stang die normaal achter uit het kitpistool steekt, is vervangen door een ingenieus inwendig systeem om de bodem van een kitkoker op te duwen. “Hierdoor kun je ook in krappe ruimten met het kitpistool werken”, zegt Jack Verhagen uit Drunen, die vooral gespecialiseerd is in badkamers, keukens en timmerwerk. “Ik werk dus veel met kitspuiten, Maar vooral in de krappe hoekjes wordt het lastig. Ik heb het stangloze kitpistool onder meer gebruikt voor het afkitten van een hangend toilet en de vloer/wandaansluiting onder dit toilet. Met een uitstekende stang kun je er aan de achterzijde van de toiletpot vaak lastig bij, maar nu was het een fluitje van een cent. Ideaal!”

Hoe het werkt

Het OX pro stangloze kitpistool is perfect voor gebruik in krappe en moeilijk bereikbare ruimtes waar je scheuren of gaten moet afdichten en/of opvullen. Denk aan lastige plekken achter gootstenen, binnen in kasten, achter hangtoiletten en in douchecabines. “De stang is vervangen door een buigzaam profiel, dat wat lijkt op de meetband van een rolmaat, maar dan veel stijver. Ik dacht eerst dat die band bij aanspannen wel op zou buigen, maar tot mijn verbazing blijkt dat profiel heel stijf te zijn”, aldus Jack.

De stang die normaal achter uit het kitpistool steekt, is vervangen door een ingenieus inwendig systeem om de bodem van een kitkoker op te duwen.

Het buigzame, maar stijve profiel loopt niet aan de achterzijde van het kitpistool naar buiten, maar komt via een bocht aan de bovenzijde in een geleiderail met drukstop. Zodra de kitkoker leeg is, kan de gebruiker de drukstop bovenop het kitpistool ontgrendelen en naar voren schuiven. Hierdoor schuift de drukplaat voor de kitkoker weer naar achteren en kan een nieuwe kitkoker worden geplaatst.

Stevige constructie

Het kitpistool is gemaakt van een lichtgewicht versterkte polycarbon behuizing met een geklonken stalen cartridge houder. Deze is geschikt voor het gebruik van cartridges / kitkokers tot 400 ml. De ergonomisch ontworpen handgreep zorgt voor maximaal comfort tijdens het gebruik, terwijl de handige riemclip snel en eenvoudig aan de gereedschapsriem kan worden geklikt. Dit pistool is volgens OX Tools ideaal voor gebruik met latex en siliconenkitten met een lage tot gemiddelde viscositeit.

Het kitpistool ligt inderdaad goed in de hand en alle kitkokers passen perfect. Ik zou dit kitpistool voor iedereen die wel eens in lastige hoeken moet werken, aanbevelen. Een must-have!

OXtools
www.oxtools.nl