Ontharden van leidingwater: Slim, efficiënt en zónder elektriciteit

Artikel delen

Kalk is niet schadelijk voor de menselijke gezondheid, maar zorgt er wel voor dat huishoudelijke apparaten kapot gaan, waterleidingen verstopt raken en verwarmingselementen in bijvoorbeeld koffiezetapparaten of waterkokers geïsoleerd worden, waardoor de warmteoverdracht vermindert. De waterontharders van Delta Water Softeners gaan hiermee de strijd aan. Slim, efficiënt en zonder elektriciteit.

Hydraulische aansturing

De Delta-waterontharders worden hydraulische aangestuurd door de druk van de waterleiding en kunnen volgens Hoebeke gezien worden als de waterontharders 2.0., Made in Belgium. “Elektrische aansluitingen of batterijen zijn niet aan de orde. Bovendien spoelen onze waterontharders enkel wanneer nodig. De geïntegreerde, accurate watertellers registreren elk verbruik en zorgen ervoor dat de waterontharder enkel regenereert als de onthardingscapaciteit is bereikt.”

Uiterst compact en flexibel

Een tweede unieke troef is de compactheid en flexibele opbouw van de Delta-waterontharders, waardoor ze eenvoudig in de Nederlandse meterkast of meterput ingepast kunnen worden. Direct na de watermeter en voor elke aftakking, waarmee een optimale ontharding wordt geborgd, aldus Hoebeke. “De gepatenteerde technologie van onze Delta-waterontharders garandeert dat met een veel kleiner harsvolume – en dus met een veel kleiner toestel – een zeer hoge capaciteit kan worden behaald. Een huishoudelijk duplex-model van de Delta-waterontharders kan al een debiet aan van 2.600 l/uur of 43 l/min. Indien men 6 Duitse graden hardheid uit het water wil halen, kan de ontharder bijna 1.400 liter water behandelen alvorens hij dient te regenereren.”

Delta Water Softeners
www.deltawatersofteners.nl