Flexibel inzetbare materialen voor prefab en skids van TECE

Artikel delen

Prefab is slimmer, flexibeler en kostenbesparend. Voor prefab levert TECE het stabiele voorwandsysteem TECEprofil waarmee complete installatiewanden, leidingschachten en skids voor technische ruimten samengebouwd worden. Daarnaast levert TECE verschillende installatiedelen die hierin verwerkt worden, zoals diverse inbouwframes voor o.a. een douche-wc, wc en wastafel, wc-bedieningsplaten en het tijdbesparende push-fit leidingsysteem TECElogo.

Stabiel en flexibel

Het stabiele TECEprofil bestaat uit slechts drie delen: een verzinkte holle buis, één hoekverbinder en een bevestiging. De buis is vormvast en heeft een laag gewicht. Lassen is niet nodig, de hoekverbindingen worden met de hand gemaakt. Door de eenvoud en snelheid waarmee dit gebeurt, kost het produceren weinig tijd. Het grote voordeel van TECEprofil is de flexibiliteit. Met TECEprofil kunnen namelijk allerlei vormen gemaakt worden. En mocht zich een wijziging voordoen in het ontwerp, dan is een aanpassing snel geregeld. Tot slot: werken met TECEprofil vereist geen speciale scholing of kennis. Iedereen met twee rechterhanden kan er mee uit de voeten.

·       Ontbramen na het afzagen van de profielbuizen is niet nodig;

·       Onnauwkeurigheden bij het op lengte maken van de profielbuis zijn eenvoudig weg te werken;

·       Dankzij de hoekverbindingen zijn de hoeken altijd recht;

·       Montage zonder speciaal gereedschap;

·       Eenvoudig weer los te maken verbindingen;

·       Vervaardigd van verzinkt staal;

·       Bewijs van stabiliteit van het keuringsinstituut MPA te Braunschweig.

Inbouwframes voor allerlei toepassingen

Voor wc’s, douche-wc’s, wastafels, urinoirs, douches en bidets levert TECE inbouwframes in verschillende bouwhoogten. Deze kunnen eenvoudig in het TECEprofil voorwandsysteem worden gemonteerd.

WC-bedieningsplaten

Voor de inbouwframes voor wc’s, douche-wc’s en urinoirs levert TECE een veelzijdig assortiment bedieningsplaten in velerlei materialen en kleuren. De bedieningsplaten zijn leverbaar met handmatige of aanraakvrije bediening en zijn onderling compatibel. De aanraakvrije modellen voorkomen de overdracht van virussen en bacteriën.

Push fit leidingsysteem

Voor drinkwater- en cv-installaties levert TECE het push-fit leidingsysteem TECElogo. Het maken van een verbinding is eenvoudig en gebeurt volledig met de hand: de buis kalibreren, de buis in de fitting steken en de verbinding zit muurvast. Er komt dus nauwelijks gereedschap aan te pas en door de eenvoud kan iedereen ermee overweg. In vergelijking tot persleidingsystemen bespaart TECElogo 30% op arbeidstijd.

De praktijk

Voor nieuwbouw zijn er al verscheidene bedrijven die prefab skids vervaardigen. Zo heeft Löwik Installatietechniek twee prefab skids ontwikkeld. Één voor de begane grond en een leidingschachtmodule voor de 1e verdieping. De beide skids zijn gebouwd met TECEprofil en voorzien van het TECE wc-inbouwframe.

Daarnaast heeft Löwik de prefab energiemodule Wattz-ln ontwikkeld. Deze is tot stand gekomen dankzij de samenwerking met ABB, Alklima en Zehnder. In de energiemodule zijn de warmtepomp, ventilatie-WTW en omvormer in optimale balans samengebouwd.

Een ander voorbeeld is installatiebedrijf Winkels Techniek. Zij prefabriceren nu voor 85 woningen in Enschede voorwanden van 3 x 2,7 m met TECEprofil en het TECE-inbouwframe. Ook Conntech bouwt prefab-oplossingen waarin de wc-inbouwframes met wc-bedieningsplaten van TECE zijn geïntegreerd, alsook het push-fit leidingsysteem TECElogo. Tot slot bouwbedrijf Van Wijnen, die de trend zette met prefab woningen onder de noemer Fijn Wonen. De skids die zij toepassen zijn uitgevoerd met TECEprofil, het wc-inbouwframe en het leidingsysteem TECElogo.

TECE
www.tece.com