Hoe zorgt u voor een perfect eindresultaat van uw schilderklus?

Artikel delen

Het resultaat van uw schilderklus hangt voor een groot deel af van de materialen die u gebruikt. Natuurlijk is de verf van belang. En uw vaste hand. Maar ook kwasten, rollers en bijvoorbeeld de juiste soort afplaktape zijn van invloed op het eindresultaat. Hier komen CaluPaint schildersartikelen om de hoek kijken: premium kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Waar moet u op letten bij het kopen van kwasten?

Als u gaat schilderen, lakken, beitsen of vernissen met als doel een perfect en strak resultaat, zijn professionele kwasten voor langdurig gebruik de beste keuze. U kunt daarbij kiezen voor een kwast met varkensharen of met synthetische haren.

Niet alleen de haren bepalen de kwaliteit van de kwast. Let bij de aanschaf echt op ieder onderdeel. Zo is de verlijming van de haren belangrijk. Goede lijm gaat haaruitval tegen. Werkt u met tweecomponentenproducten, dan moet de kwast gelijmd zijn met epoxykit zodat de lijm niet oplost. Verder moet de steel goed in de hand liggen en moet de bus tegen een stootje kunnen en geen roest vormen.

Tips voor het aanschaffen van verfrollers

Een goede roller geeft een mooi eindresultaat: pluisvrij, geen rolbanen en geen losse haren in de verf. Dat vraagt om rollers van topkwaliteit, maar ook om rollers die passen bij het soort lak dat wordt gebruikt. Maar wat is nog meer van belang? Er zijn verschillende aandachtspunten. Let bijvoorbeeld op de kern van de roller. Deze moet voldoende stijf zijn en niet makkelijk vervormen. En is de vacht op de kern gebrand? Dan weet u zeker dat deze niet loslaat. Kijk verder ook eens naar de zijkant van de roller. Afgeschoren zijkanten voorkomen zichtbare rolbanen.

Welke tape heeft u nodig?

Bij het kiezen van de juiste tape zijn drie factoren belangrijk: de ondergrond, de omgeving en de werkzaamheden. Is de ondergrond glad of poreus? Wordt de tape buiten of binnen gebruikt? En moet de tape bescherming bieden bij schilderwerk van kozijnen of bij het pleisteren van muren? Het speelt allemaal een rol. Omdat er zoveel varianten mogelijk zijn, bestaan er ook ontelbaar veel soorten tape. Vindt u het lastig te bepalen welke tape het best geschikt is voor uw werkzaamheden? Doe dan een plaktest.

Maak kennis met CaluPaint: premium kwaliteit schildersartikelen voor een betaalbare prijs

Wilt u weten welke kwast, verfroller, tape of andere artikelen u nodig heeft voor uw schilderklus? Naast advies voorzien zij u ook graag van de juiste producten. Onder het merk CaluPaint biedt Carel Lurvink een zeer uitgebreid assortiment schildersartikelen aan. Premium kwaliteit voor een betaalbare prijs. U kunt een selectie populaire artikelen gratis proberen. Vraag de try-out box aan.

Carel Lurvink
www.carellurvink.nl