Eerste ketelproducent gestopt met productie van cv-ketels

Artikel delen

Itho Daalderop heeft op 19 november zijn laatste cv-ketel geproduceerd. Itho Daalderop zet hiermee de volgende stap in haar missie om Nederland verder te verduurzamen. Dit betekent dat Itho Daalderop cv-ketels vanaf begin dit jaar niet meer verkrijgbaar zijn. Itho Daalderop is de eerste cv-ketelfabrikant ter wereld die stopt met de productie van cv-ketels.

laatste cv ketelHet was de eer aan voorman Dick Roelofsen en Khalid Amin om de kap op de laatste cv-ketel te plaatsen. Deze ketel zal een mooi plekje in de productielocatie Tiel krijgen. Op de plek van de cv-ketellijn zal zeer binnenkort een productielijn voor de lucht/water warmtepomp Vincent worden gebouwd.

Daalderop startte in 1997 met de productie van cv-ketels, Itho in het jaar 2000. Itho Daalderop heeft in totaal 42 verschillende type toestellen gebouwd. Naast de meest recente ketels als Base Cube en Combifort waren dit ook de HR Gascombi, de Kli-Max 1 en 2 en de Aqua-Max.

De focus van Itho Daalderop komt de komende jaren dus volledig te liggen op het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe warmtepompen. Het meest recente voorbeeld hiervan is Vincent; een hybride warmtepomp met een capaciteit van 4,5 kW die samenwerkt met elk merk cv-ketel. Uiteraard zal de fabrikant nog vele jaren haar verplichtingen richting service en reserve-onderdelen nakomen.

Informatie: www.ithodaalderop.nl