Bijzondere zonnepanelen op Dempsey Residence in Sittard-Geleen

Artikel delen

De gerenoveerde Dempseyflat in de wijk Limbrichterveld in Sittard-Geleen heeft niet alleen twee gevels voorzien van mooie kunstwerken. Ze zijn tegelijkertijd meedraaiende zonnepanelen.

energieleverende gevel

De twee zijgevels van de Dempseyflat krijgen elk honderd zonnepanelen. Met een speciale folie worden metershoge schilderijen aangebracht op de zonnepanelen. Eigenaar woningcorporatie Wonen Limburg heeft hiermee samengewerkt met architect Frans Wijnen en streetartist Marcus Debie uit Sittard. Debie maakte eerder al kunstwerken op flats en viaducten met spuitbussen. Zijn werk voor de Demspeyflat wordt geprint op een speciaal soort stickerfolie.

Op de flat verschijnen kunstwerken met een duif en een vlinder. Het duurzame aspect en de verbinding van mens en natuur zijn in het kunstwerk verweven. Debie vertelt via De Limburger dat hij daarom heeft gekozen voor een overwegend groene achtergrond, met op het ene schilderij een duif en het andere een vlinder.