In de spotlight

Artikel delen

Classe 300EOS: de basis voor domotica

De gloednieuwe Classe 300EOS is niet zomaar een videofoon. Met een ruime keuze aan Smart Home-functionaliteiten kan dit gloednieuwe toestel van BTicino ingesteld worden als centraal bedieningspaneel voor alle domotica in én rond de woning. Met besturing via smartphone of zelfs stem als absolute troeven, legt de Classe 300EOS de lat voor videofonie en toegangscontrole hoger. Lees snel verder en ontdek hoe de Classe 300EOS het kloppende hart van elke woning wordt.

Classe 300EOS: de basis voor domotica

De basisfuncties van de Classe 300EOS

Met de Classe 300EOS blaast BTicino het intercomsysteem nieuw leven in en brengt het toptechnologie in het dagelijkse leven van de consument. Net als bij de standaard systemen kan de gebruiker via de binnenpost zien we er aan de deur staat en de deur openen. Dankzij de persoonsherkenning met automatische centrering en het grote 5” touchscreen krijgt de gebruiker een scherp en helder beeld op de verticale display van de Classe 300EOS.

Intuïtieve domotica met snelle configuratie

Maar de Classe 300EOS biedt meer, véél meer… De unieke toptechnologie die in dit toestel vervat zit, maakt het mogelijk om een volledig geïntegreerd domoticasysteem op te zetten in een mum van tijd. Aan de hand van een eenvoudige set-up koppelt u slimme apparaten en domotica door een QR-code te scannen of het apparaat aan het netwerk te verbinden. Van bewakingscamera’s en lichtschakelaars tot rolluiken, garagedeuren en zelfs Smart-tv’s of muziekinstallaties: de Classe 300EOS verbindt alle technieken en maakt zo een connected huis mogelijk.

Classe 300EOS: de basis voor domotica

Spraakbesturing & applicaties

De Classe 300EOS en gekoppelde apparaten zijn zowel via de binnenpost te besturen als op afstand via de handige app Smart + Home (beschikbaar voor Android & iOs Apple). In deze app ziet de gebruiker alle functionaliteiten in één handig overzicht en krijgt hij ook een inzichtelijke tijdslijn van alle gebeurtenissen in en rond de woning.

De Classe 300EOS is uitgerust met het spraakbesturingssysteem van Amazon, Alexa. Dit innovatieve next-generation systeem zorgt ervoor dat je alle apparaten kunt bedienen met de stem. Daarnaast kan de gebruiker Alexa ook vragen wat de weersvoorspellingen zijn, hoe druk het verkeer is of haar de opdracht geven om een bepaald scenario in te schakelen. Voorlopig is Amazon Alexa enkel in het Engels beschikbaar, maar de spraakassistent creëert wel een enorm perspectief voor de besturing van alle Smart Home-producten en andere domotica.

Volledig geïntegreerd veiligheidssysteem

Maandelijks vinden er in Nederland zo’n 2.000 woninginbraken plaats. Daarom is het ook niet vreemd dat mensen vandaag de dag op zoek zijn naar extra veiligheid. Ook hier komt de Classe 300EOS opnieuw tegemoet aan de verwachtingen van de moderne consument. De Classe 300EOS kunt u namelijk ook verbinden met de veiligheidsoplossingen van Netatmo. Binnencamera’s, buitencamera’s, deur- en raamsensoren en zelfs rookalarmen en CO-detectoren; veiligheidsexpert Netatmo biedt tal van producten om een woning 100% veilig te maken.

Automatisering & scenario’s

Dankzij MyHome-automatisering kan de gebruiker eenvoudig en snel verschillende scenario’s uitwerken voor alle technieken in de woning. Rolluiken automatisch laten zakken bij avonduur, de verwarming of verlichting automatisch uitschakelen of de lichten dimmen vanaf een bepaald uur, dankzij de veelvuldige opties, kan de gebruiker zijn woning exact zo automatiseren als hij zelf wil.

Wenst u meer informatie over de Classe 300EOS of over de installatie en configuratie?
Ga dan snel naar
https://legrand-classe300eos.nl/ download de productbrochure.

 

 

RenovatieTotaal