Renovatie schakelflats in IJsselstein gestart

Artikel delen

Met een feestelijke bijeenkomst startte woningcorporatie Cazas Wonen eind april de renovatie van 32 woningen in Triton, een van de zogenaamde schakelflats in de wijk IJsselveld-West in IJsselstein. Dit is begin van de aanpak van in totaal 352 woningen. De schakelflats staan in een wijk voor mensen in verschillende levensfasen. Daar horen comfortabele en duurzame woningen bij, vindt Cazas Wonen. Daarom zet de corporatie de komende jaren in op de modernisering, verbetering en verduurzaming van woningen.

Schakelflats in IJsselstein

De algemene ruimten worden aangepakt, er komt een nieuwe grotere lift – die ook tot en met de zesde verdieping gaat – en de entrees worden vernieuwd.

In de appartementen worden onder meer keuken, badkamer en toilet vernieuwd. Alle woningen krijgen nieuwe installaties om het wooncomfort verder te verbeteren. Straks hebben de woningen gemiddeld label B. Al dat werk betekent dat de bewoners maar liefst 16 tot 20 weken ergens anders naar toe moeten. Er is dan geen gas, elektra en water en de liften zijn buiten gebruik.

Saar Spanjaard van Cazas Wonen: “Zo’n renovatie brengt ook nog eens enorm veel lawaai met zich mee, dan wil je niet thuis zijn. We beseffen heel goed dat dat veel vraagt van bewoners. We hebben met allemaal apart gesproken en met hen gezocht naar de beste oplossing.” Voor de meeste bewoners betekent dat dat zij tijdelijke naar een logeerwoning verhuizen in de buurt. Wethouder Edwin Tas is blij dat de renovatie nu voortvarend wordt aangepakt: “Wij zijn blij dat deze geliefde en voor de wijk kenmerkende woningen blijven bestaan, straks kunnen ze weer jaren mee.”

Na Triton volgen in deze eerste fase Jupiter, Neptunus en Mercurius, in totaal 128 woningen. Het werk wordt uitgevoerd door Salverda Bouw.

Bron: Cazas