Betaalbare warmtebeeldcamera

Artikel delen

Leverancier van warmtebeeldcamera’s FLIR introduceerde op de Bouwbeurs de eerste warmtebeeldcamera voor gebouwinspecties voor minder dan 1000 euro. De FLIR i3 profiteert van het op grote schaal leveren van deze camera’s, waardoor de prijs beperkt kon blijven tot 995 euro.

De FLIR i3 is een compacte, lichte en gebruiksvriendelijke camera voor vele doeleinden. Of het nu is om warmtelekken op te sporen vóór renovatie of te controleren of de isolatie bij renovatie goed is aangebracht, koudebruggen te onderzoeken of verwarmings- of ventilatiesystemen te inspecteren.
De FLIR i3 levert warmtebeelden van 60 x 60 pixels. Met deze beeldkwaliteit kunnen ook nieuwe gebruikers van warmtebeeldcamera’s goed overweg. Met de camera worden al temperatuurverschillen van slechts 0,15 oC weergegeven. Dankzij een spotmeter in het midden van het beeld kunnen de temperatuurwaarden van het warmtebeeld nauwkeurig worden gelezen. De infraroodbeelden zijn direct en duidelijk zichtbaar op het kleurenscherm.
De warmtebeeldcamera werkt anders dan een spotpyrometer die alleen de temperatuur op één plaats registreert. De FLIR i3 laat het hele beeld zien waarbij de temperatuur op elke pixel van het beeld kan worden gemeten. De beelden kunnen worden opgeslagen in jpg-bestanden op een SD-kaart. Deze is uitneembaar. Het warmtebeeld bevat alle temperatuurgegevens. Met de bijgeleverde FLIR QuickReport software is het mogelijk inspectierapporten samen te stellen en/of analyses van de warmtebeelden te maken.

FLIR Commercial Systems B.V, Breda, (076) 579 41 94, www.flir.com