Lichtgewicht oplossing voor gevelverfraaiing

Artikel delen

Met de gevelelementen van TecLite is het mogelijk de buitengevel(s) van een bestaand gebouw eenvoudig en snel te verfraaien. Zoals met deurranden, kolommen, hoekblokken, randen en hoofden of hoekstenen van vensters.

Met TecLite elementen worden accenten aan een gebouw toegevoegd, die zorgen voor een karakteristiek uiterlijk van het gebouw. De elementen lijken op natuursteen, maar bestaan uit een kalkzandsteencomposiet van cement versterkt met glasvezels. Daardoor zijn de gevelelementen licht van gewicht, zeker ook in vergelijking met traditionele gegoten elementen van gegoten steen of natuursteen. De versterking met glasvezels zorgt voor een hoge trek- en buigsterkte.
Het lichte gewicht maakt toepassing van TecLite mogelijk in bouw- en renovatieprojecten waarbij het gewicht van de componenten van uiterst belang is, bijvoorbeeld in verband met de bestaande fundering. Ter illustratie: het gewicht van een holle dorpel TecLite CY01 van 890 mm lang is slechts 10 kg. Door dit lichte gewicht zijn de producten ook arbotechnisch aantrekkelijker.
TecLite is een gladde uitvoering van het grovere Haddonstone en leverbaar in drie standaardkleuren, namelijk wit, geel en terracotta, maar op verzoek ook in iedere gewenste RAL-kleur.

Rogier Janboers (importeur), Waalre, (040 22 15 308, www.haddonstone.nl

Alles over de sector als eerste in jouw mailbox?

Abonneer je op de gratis RenovatieTotaal nieuwsbrief.