Digitaal ScholenDossier helpt scholen bij gebouwonderhoud

Artikel delen

Schoolbesturen worden vanaf 1 januari 2015 zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de buitenschil van hun schoolgebouwen. Met het nieuwe digitale ScholenDossier krijgen zij inzicht in de staat van hun gebouw(en).

Om schoolbesturen te helpen het dagelijkse onderhoud te organiseren en een goede meerjarenonderhoudsplanning of -exploitatieplanning op te stellen en bij te houden, sloegen 15 bedrijven de handen ineen. Onder de paraplu van de coöperatie Digitaal Gebouw Dossier bedachten zij een ‘open’ applicatie: het ScholenDossier, een onafhankelijk platform.
De verplichting voor onderhoud is voor een aantal scholen een groot probleem. Gerard Lokhorst van Stichting Duurzame Scholen, één van de initiatiefnemers: ‘Veel scholen hebben onvoldoende kennis en competenties in huis om het dagelijkse onderhoud te organiseren en om een goede meerjarenonderhoudsplanning of -exploitatieplanning op te stellen en bij te houden.”
Met het ScholenDossier kunnen scholen een nulmeting (laten) doen, laagdrempelig, volledig en zonder investeringen vooraf. Het is een basisdossier waarin alle relevante data op één plek worden bewaard en bijgehouden. Altijd direct inzichtelijk voor alle betrokkenen, niet alleen voor de schoolbesturen, maar ook voor de toeleveranciers.
De folder van het ScholenDossier is te downloaden via www.duurzamescholen.nl