Stofvrij werken´ in de praktijk waarmaken

Artikel delen

WTH vindt de gezondheid van haar medewerkers belangrijk, daarom heeft WTH onafhankelijk onderzoek verricht naar de hoeveelheid kwartsstof tijdens het montageproces. WTH brengt het ‘Stofvrij werken’ ook echt in de praktijk.

Iedereen weet dat bij bouwwerkzaamheden stof vrij komt. Vooral het inademen van kwartsstof is ronduit slecht voor de gezondheid. Dagelijkse blootstelling hieraan kan leiden tot longziektes en kanker. De wettelijke grenswaarde is maximaal 0,075 mg/m3. Deze waarde wordt vaak overschreden bij bewerkingen aan steenachtig materiaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan frezen en boren.
WTH heeft onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren waardoor het bedrijf precies weet hoeveel kwartsstof er vrij komt tijden het boren van gaten. Naar aanleiding van deze resultaten zijn direct passende maatregelen genomen voor de eigen werknemers.
WTH heeft verschillende oplossingen bedacht om het stof terug te brengen op de bouwplaats. Allereerst heeft het bedrijf exclusiviteit op kunststofmatten verkregen waarop de leidingen worden gemonteerd. Hierdoor wordt het boren van gaten fors teruggedrongen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van prefab Flex Fit matten. Ook wordt getracht meer te vlechten en te schieten, en als het nodig is, gebruik te maken van stofafzuiging.

WTH Vloerverwarming en -koeling, Dordrecht, (078) – 652 50 85, www.wth.nl