Renoveren en versleten knieën voorkomen?

Artikel delen

Als u de hele dag op de grond werkt of de hele dag uw lichaam inzet om zware dingen te tillen, slijten verschillende delen in het lichaam sneller dan gewoonlijk. Denk aan de zwakke punten als de onderrug, ellebogen en de meest voorkomende: de knieën.

Als u veel door uw knieën gaat, veel op uw knieën zit of veel zware voorwerpen moet tillen is de kans op versleten knieën veel groter dan bij iemand die een kantoorbaan heeft. Rond de knieschijf en rond het kniegewricht zit kraakbeen om het gewricht te beschermen. Zodra de gewrichten elkaar direct raken, zou dat veel pijn geven doordat de zenuwen in de gewrichten direct een pijnsignaal doorgeven aan de hersenen. Als je veel door de knieën gaat, of veel op je knieën zit, kan dit kraakbeen verslijten.
Deze pijn kan alleen worden verholpen door een knieoperatie, waar ze nieuw, artificieel kraakbeen rondom het gewricht zetten, of, mocht het gewricht zelfs al zijn versleten, een nieuwe knie plaatsen.

Om dit te voorkomen zijn verschillende zachte matjes in het leven geroepen zodat je knieën geen extra schokken meer krijgen van de harde ondergrond waar je op werkt. Wat ook een goede optie is, is om kniebeschermers onder of over je kleding te dragen. Deze beschermers vangen de klappen op die normaal gesproken de knie op moet vangen zodra u op de grond gaat zitten.
Spaar je knieën en kies voor bescherming.

Meer informatie: www.engelbert-strauss.be