Deurvastzetter en schuifdeuraandrijving

Artikel delen

DICTATOR introduceert tijdens de BouwBeurs 2015 de nieuwe deurvastzetter ZE-160 en de MultiMove schuifdeuraandrijving. De ZE-160 heeft een slag van maar liefst 16 cm.
 
De toepassingsmogelijkheden van de ZE deurvastzetters zijn uitgebreid met het type
ZE-160. Ideaal voor binnentoepassing op bijvoorbeeld openslaande (terras)deuren, waarbij de ondergrond vaak een stuk lager ligt. Het compacte design komt sterk overeen met het huidige programma van DICTATOR deurvastzetters. De strakke behuizing, voorzien van verzonken bevestigingsgaten zorgen voor een eenvoudige montage. Ook de verende constructie in de voet is gebleven, hierdoor staat de deur ook bij oneffen- of gladde vloeren altijd goed vast.
De MultiMove schuifdeuraandrijving is ontwikkeld voor het automatiseren van (schuif) deuren, poorten en ramen. Een modulair aandrijfsysteem dat niets meer te wensen over zou laten, dat was de doelstelling. De DICTAMAT MultiMove voldoet aan de eisen van de machinerichtlijn 2006/42/EG. Om deze flexibele aandrijving optimaal op de specifieke toepassing af te stemmen, is een compleet nieuw besturingssysteem ontwikkeld: DICTAMAT MultiControl. Hierdoor is het zelfs mogelijk om achteraf de besturingsfuncties aan te passen, zonder kostbare vervanging van onderdelen. De aandrijving is lichtlopend en voldoet aan de eisen van de EN 12453: extreem korte remweg, ook bij stroomuitval. De zeer hoge positioneringsnauwkeurigheid bedraagt 1 mm. Door de geïntegreerde barrière herkenning en direct uitschakelen van de motor ontstaat een veilige situatie voor de gebruikers.
 
Dictator Productie B.V.: Hal 10, standnummer A030