Slimme oplossingen voor renovatie

Artikel delen


BUVA richt zich met slimme standaardoplossingen en gericht maatwerk vaker op de renovatiemarkt. Steeds meer kwamen klanten uit de renovatiemarkt bij BUVA met de vraag naar oplossingen voor hang- en sluitwerk, ventilatie, hardglas ramen, aluminium profielen en onderdorpels voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw.
 
BUVA biedt enkele standaardoplossingen die goed toepasbaar zijn in de renovatiemarkt. Denk aan hang- en sluitwerk, zoals scharnieren, sluitkommen, meerpuntssluitingen en veiligheidsbeslag. Deze producten bieden een verbetering op het gebied van inbraakwerendheid (kerntrekbeslag), energiebesparing (knevelende meerpuntssluitingen) en faalkostenreductie (zelfstellende sluitkom waardoor bij het werken van de deur de deur altijd goed sluit). Verder levert het bedrijf onder meer kaderdichtingen voor een hoger werkingsbereik, betere wind-  en waterdichtheid, en hardglas ramen voor de renovatiemarkt. ‘Bij het vervangen van bijvoorbeeld houten uitzetramen, kan een BUVA hardglas uitzetraam toegepast worden’, stelt algemeen directeur Wim Wisse. ‘Eenvoudig te verwerken, met als resultaat: meer lichtinval en nooit meer schilderen. Dat is bijvoorbeeld voor corporaties een besparing op onderhoudskosten. Met het speciale renovatieframe zijn zelfs gehele houten draairamen te vervangen door hardglas draairamen.’
Ook op ventilatiegebied levert het bedrijf diverse producten. Zoals de zelfregelende ventilatieroosters, of de Q-Stream compact woonhuisventilatoren die vooral bij renovatie interessant zijn als er weinig inbouwruimte beschikbaar is. Een ander voorbeeld is de SmartValve voor ventilatie in appartementencomplexen: bij drukgestuurde dakventilatoren een luchtkwaliteitgestuurd ventilatiesysteem.
BUVA is niet alleen leverancier, maar denkt ook mee met de klant, zo legt Wisse uit. ‘Onze adviseurs kunnen een renovatieproject ter plekke bekijken, waardoor maatwerkoplossingen mogelijk zijn. Een voorbeeld is project Het Breed Amsterdam, waarvoor speciale, unieke suskasten zijn bedacht én geleverd.’
 
BUVA, Barendrecht, (0180) 69 75 01, www.buva.nl