Combinatie van twee isolatiematerialen

Artikel delen


Gevels worden steeds vaker van buitenaf gerenoveerd, waarbij de buitengevel en de eventueel aanwezige isolatie worden gestript. Om problemen bij oneffen binnenbladen (zoals vrije convectie achter de platen en verlies van isolatiewaarde) te voorkomen, ontwikkelde Kingspan Insulation de Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat.
 
De Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat combineert alle voordelen in één product: het best isolerende hardschuim isolatiemateriaal op de markt en daarbij uitermate geschikt om oneffenheden op het binnenblad op te vangen. Verder beschikt de speciale spouwplaat over een vezelvrije kern en is de plaat voorzien van een wol die niet irriteert. De zachte isolatie is ook ademend en zorgt ervoor dat de Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat niet alleen waterdicht is, maar ook dampopen blijft. Verder behoudt het zijn vorm in de loop der jaren; inzakken in de spouw komt niet voor. De plaat beschikt over een zeer goede brandklasse en heeft diverse keurmerken.
Voor tips over het verwerken van hardschuim isolatie, zoals de nieuwe Kingspan Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat, kan een training worden geboekt bij het Kingspan College. Er wordt gewerkt op locatie voor alle ins en outs van het isoleren. Informatie: college@kingspaninsulation.eu
 
Kingspan Insulation B.V., Winterswijk, (0543) 54 32 10, www.kingspaninsulation.nl