Cradle to Cradle-certificaat voor afdichtingsprofielen

Artikel delenDEVENTER Profielen is ’s werelds eerste fabrikant van afdichtingsprofielen met een Cradle to Cradle-productcertificaat. De producent van profielen voor raam- en deurconstructies toont hiermee aan dat zijn producten passen binnen het gedachtegoed van de circulaire economie.
 
De stap naar de Cradle to Cradle-productcertificering past binnen de duurzame ambities van DEVENTER Profielen. Patty van Broekhoven, General Manager bij het bedrijf: ‘Wij zijn als organisatie niet gefocust op het zo goedkoop mogelijk produceren, maar op wat we kunnen bijdragen aan een betere toekomst.’
Search Consultancy is geaccrediteerd om organisaties te helpen bij het behalen van een Cradle to Cradle-certificaat. Het bureau ondersteunde DEVENTER Profielen in het analyseren en evalueren van de drie productlijnen. Daarnaast werd onderzocht of het productieproces voldoet aan de criteria van Cradle to Cradle.
Het certificaat is toegekend aan de afdichtingsprofielen in de SP, SV en SPV reeksen. Deze profielen zorgen voor een optimale afdichting van wind, water, geluid en rook. Door gebruik van gesloten microschuim zijn de profielen eenvoudig te monteren en realiseren ze een aangename sluitdruk. Bovendien daalt de kans op faalkosten aantoonbaar bij het gebruik van deze afdichtingsprofielen.
 
DEVENTER Profielen, Breda, (076) 541 69 00, www.deventer-profielen.nl