100 procent natuurlijke oppervlaktebehandeling

Artikel delenAircat Ti50 is de eerste fotokatalysator die sterk actief is in het zichtbare lichtspectrum. Daarmee is het een wereldprimeur voor Novatio: een 100 procent natuurlijke en milieuvriendelijke oppervlaktebehandeling die muren, daken en andere poreuze constructies zelfreinigend én luchtzuiverend maakt onder invloed van zon- of kunstlicht.
 
Luchtvervuiling zorgt onder meer voor aantasting en aanslag op gebouwen. Zwartgeblakerde gevels, roetaanslag, zure regen en groene aanslag maken dat muren regelmatig (chemisch) gereinigd moeten worden. Aircat Ti50 pakt actief luchtvervuiling en aanslag aan. Het vangt licht- en zonne-energie op en gebruikt die om vervuilende stoffen op het oppervlak en in de lucht af te breken.
AIRCAT Ti50 is een geoptimaliseerde titaniumdioxide fotokatalysator, een bijna onzichtbare toplaag voor alle poreuze oppervlakken. Het vangt licht- en zonne-energie op en produceert vrije radicalen die vervuiling afbreken. Het product zet enkel energie om en wordt dus zelf niet 'verbruikt'. Eens aangebracht, blijft het jarenlang actief. Het product wordt op het oppervlak  verneveld (10 à 12 m²/liter) en laat een microscopische laag nanodeeltjes achter die het oppervlak zelfreinigend maken onder invloed van licht. Opvallende roet- en vuildeeltjes worden hierdoor afgebroken tot oplosbare componenten die met het regenwater weggespoeld worden.
 
Novatio, Olen (B), (+32) 14 25 76 40, www.aircat.be