Vuilafstotende coating voor ventielen

Artikel delenVuile roosters en ventielen zijn een veel voorkomend probleem bij ventilatiesystemen. Dit is visueel onaantrekkelijk, maar betekent ook een negatief effect op de luchtkwaliteit en de gezondheid van mensen. Bovendien leidt vuilafzetting op roosters en ventielen tot meer weerstand en dus een hoger energieverbruik.
 
Inatherm komt nu met de CleanVent® coating. Dankzij de unieke nanotechnologie worden ventielen en roosters vuilafstotend en blijven ze veel langer schoon. Er is 40 procent minder vuilaanhechting dan de traditionele poedercoating. Daarbij blijven worp en luchtverdeling ongewijzigd. De coating zorgt voor schonere lucht, dus een gezonder binnenklimaat, minder schoonmaakkosten en er is 19 procent minder drukverlies, dus aanzienlijke energiebesparingen.
De CleanVent® ventielen worden toegepast in zowel de woning- als utiliteitsbouw en zijn dankzij de coating zeer geschikt voor plaatsen waar hoge eisen worden gesteld aan het binnenklimaat, zoals ziekenhuizen en hotels. Ook als er hoge esthetische eisen gelden. De FläktWoods toevoer-/afzuigventielen en brandventielen, standaard voorzien van CleanVent® coating, zijn exclusief verkrijgbaar bij Inatherm.
 
Inatherm, Waalwijk, (0416) 31 78 30, www.inatherm.nl