Hardglas draairamen in renovatieproject

Artikel delen

Het groot-onderhoud aan de 84 appartementen van woningcorporatie Zayaz aan de Pettelaarseweg/ Philippus de Montestraat in Den Bosch is nagenoeg afgerond. Belangrijk onderdeel van de renovatie was het vervangen van de schuiframen door isolerende draairamen.
 
Het doel was om de woningen beter te isoleren en het wooncomfort te verhogen. Het project bestaat uit vier woonblokken en vier woningtypen en is gebouwd in 1953 – 1954. De woningen werden zowel aan de binnen- als de buitenzijde aangepakt. Aanvankelijk waren in de proefwoningen ‘zwarte’ ramen geplaatst, maar deze zijn in de praktijk vervangen door hetzelfde type draairamen, maar dan met een wit kader, ofwel de BUVA ISO-PLUS 2000 isolerende draairamen. Door het witte kader wordt het aanzien van de ramen zowel van binnen als van buiten rustiger. Voor de nieuwe ramen zijn de oude schuiframen verwijderd en de bestaande houten kozijnen aangepast. Ter plaatse van de nieuwe draairamen werden de houten kozijnen ook aan de binnenzijde compleet geschilderd.
De uitvoering was in handen van Klok Bouw Ontwikkeling uit Nijmegen en de houten kozijnen zijn gefabriceerd door Verweij Houttechniek uit Woerden.
 
BUVA, Barendrecht, (0180) 69 75 00, www.buva.nl