Betegelen: vlak en strak met een leveling systeem

Artikel delen

Het betegelen van een wand of vloer brengt steeds weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Een mooie en 100% vlakke tegelwand- of vloer is een precisiewerk. Een niet vlakke vloer kan zeer vervelend en gevaarlijk zijn. Eventuele herstelwerkzaamheden zijn vaak moeilijk en erg duur.
 
Bostik heeft voor strak en vlak betegelen een slim nivelleersysteem ontwikkeld, het Bostik Leveling System. Het kan gebruikt worden bij zowel vloer- als wandtegels en is geschikt voor binnen en buiten. Bij grootformaattegels en bij grotere ruimtes is het buitengewoon lastig om 'op het oog' de vloer helemaal vlak te leggen. Dit hoeft ook niet altijd aan de tegelzetter te liggen, want tegels kunnen ook wel eens iets in dikte variëren of de lijm kan iets krimpen tijdens het uithardingsproces. Het nivelleersysteem trekt de tegels vanaf de bovenzijde van de tegels 100% egaal en drukt ze in de tegellijm. Daarnaast zorgen Leveling Clips dat de voegbreedtes ook altijd en overal precies gelijk zijn.
 
Het systeem bestaat uit 3 verschillende soorten artikelen: Leveling Clips, Leveling Wedges en een Leveling Installer tang. De clips zijn beschikbaar voor verschillende voegbreedtes en tegeldiktes. De wedges (=keg/spie) zijn universeel en geschikt om te gebruiken bij alle soorten Leveling Clips. Tot slot is een speciale en verstelbare tang – de Bostik Leveling Installer – nodig om de wedges stevig aan te drukken in de clips waardoor de tegels 100% vlak worden getrokken.
 
Alle artikelen van het systeem zijn los van elkaar beschikbaar. Daarnaast biedt de levarancier ook complete Leveling kits aan, zogenaamde ‘starterskits’ of ‘all-in-one sets’, verpakt in emmers. In deze handige meeneememmer zitten zowel de Leveling Clips, Wedges als de verstelbare tang.

Bostik
www.bostik.nl