Warm tapwater via pv-panelen

Artikel delen

Komfort introduceert een nieuwe oplossing op de Nederlandse markt om pv-panelen in te zetten voor warm tapwaterbereiding. Komfort ELWA zorgt er voor dat de energie afkomstig van pv-panelen op het dak direct wordt gebruikt om water mee te verwarmen. Bestaande pv-installaties kunnen gemakkelijk met het pakket worden uitgerust worden om het eigen energieverbruik uit de pv-panelen aanzienlijk te verhogen. Het systeem kan worden aangesloten op maximaal 8 pv-panelen en verhoogt het eigen energieverbruik uit pv-panelen aanzienlijk. Het pakket bestaat uit twee producten: de ELWA en een buffervat. Het systeem zorgt voor een gunstig energielabel voor renovatieprojecten. Het buffervat is beschikbaar in drie verschillende groottes: 150, 300 en 500 liter. Afhankelijk van de grootte van het buffervat, moet het water in het buffervat eventueel nog verder verwarmd worden door middel van een warmtepomp of cv-ketel. De meest ideale situatie is wanneer het pakket gecombineerd wordt met een grondgebonden warmtepomp. Op die manier worden de hoogste rendementen met het pakket gehaald en is de oplossing zo duurzaam mogelijk.

Informatie: www.nathan.nl