Zuinige infrarood technologie

Artikel delen

Met gepatenteerde Nano Infraroodtechnologie heeft het Hilversumse bedrijf Degree-n een vernieuwend product ontwikkeld: Nano Infrarood warmtepanelen. Deze panelen besparen tot 60 procent op de energierekening. Infraroodverwarmingspanelen op zichzelf zijn niet nieuw, de combinatie van Nano en Infraroodtechniek met zo een laag verbruik is dat echter wel. De Nano Infrarood warmtepanelen zijn volledig elektrisch. Doordat bij deze verwarmingstechniek massa (muren, stoelen en ook personen)  wordt verwarmd in plaats van lucht, ontstaat er een gelijkmatige en prettige temperatuurverdeling met een hoog rendement. De massa die de straling absorbeert, wordt warm en geeft deze warmte af aan de omgeving. Warmte gaat immers niet verloren in de leidingen en CO2-uitstoot is nihil. Infraroodstraling is te vergelijken met zonlicht zonder de schadelijke straling ervan. De panelen zijn dan ook goed voor de gezondheid (reuma, astma, allergieën en spier- en gewrichtspijn). Een ander voordeel is dat koolmonoxidevergiftiging geen kans heeft door het ontbreken van gas. De panelen hebben geen onderhoudskosten en hebben een lange levensduur met 25 jaar garantie. Er kan worden gekozen uit warmtepanelen in keramiek of spiegel in verschillende grootte, kleur en wattage en diverse soorten terrasverwarming

Informatie: www.degree-n.nl