Lichtgewicht, maar net zo hard!

Artikel delen

Met steeds meer gevulde opdrachtenboeken, lijkt de vakman ook meer geïnteresseerd in snelle systeemoplossingen voor renovatieprojecten bij zijn klanten. Met name badkamerrenovaties vergen in verhouding erg veel tijd. Met AirBase lichtgewicht dekvloermortel lijkt er nu een snelle en zekere vloeroplossing te zijn voor de renovatiespecialist.

Met AirBase lichtgewicht dekvloermortel is een complete badkamer vloerrenovatie met systeemgarantie, in slechts één week tijd te realiseren. Het product maakt gebruik van lichtgewicht geëxpandeerde glaskorrels als vulmiddel.

Daarmee is AirBase maar liefst 70% lichter dan traditionele dekvloermortel. Door een speciaal snelcement als bindmiddel te gebruiken, is de vloer al na 3 uur beloopbaar, na 12 uur betegelbaar en na 7 dagen helemaal droog. AirBase heeft een drukvastheidsklasse / buigtrekstrekte van C12 / F3, ofwel net zo hard als traditionele z/c dekvloermortel. Dit is uniek en niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld lichtgewicht isolatiemortel op EPS basis.

AirBase kan direct op een stabiele steenachtige ondervloer hechtend worden aangebracht vanaf 12mm. en los gestort op een (houten) vloer vanaf 45mm. Ook kan de vloer op Lewis zwaluwstaart-plaat vloeren op houten balken worden aangebracht, waarbij daar wel een langere verhardingstijd aangehouden moet worden, voordat deze beloopbaar is.

Maar helemaal snel, dun en licht wordt het in combinatie met een Bekotec Therm vloerverwarmingssysteem van Schlüter Systems. Dit systeem kan vaak zonder de ondervloer te verstevigen over de bestaande houten constructievloer worden aangebracht en is daarna geschikt voor tegelwerk of praktisch elke andere vloerbekleding.

Airbase
www.airbase.nl