Veilig en snel op hoogte gevels reinigen

Artikel delen

Misschien herken je het wel. Je hebt een autohoogwerker van een flink aantal jaar oud die eigenlijk wel aan vervanging toe is. BP Management bevond zich ook in deze situatie en was op zoek naar de juiste vervanger van hun 15 jaar oude machine.

BP Management voert specialistisch gevelreinigingswerk uit en daarom zijn er specifieke eisen voor de nieuwe autohoogwerker. Van belang is de maximale reikwijdte in combinatie met een hoog knikpunt van de mast. Natuurlijk is het belangrijk dat de autohoogwerker weer jaren meegaat.
 

Versalift VTX-240

Mike Ponsen, mede-eigenaar BP Manangement, ging het gesprek aan met Kees de Groot van HDW om de juiste vervanger te vinden. Samen kwamen zij uit op een Versalift VTX-240. Deze autohoogwerker heeft een ruime werkhoogte van 24 meter en een groot reikwijdte van 12,5 meter. Omdat het volledige wagenpark van BP Management uit Mercedes-Benz bestaat, monteerde HDW de Versalift op een 3,5tons Sprinter chassis.
 
Omdat er bij gevelreiniging vaak in krappe locaties moet worden gewerkt, komt de unieke stempelconfiguratie van de VTX-240 goed van pas. De twee voorste stempels blijven altijd binnen het voertuig. De twee achterste stempelpoten kunnen naar wens smal of breed worden gezet. Hiermee kan de machine bijvoorbeeld in worden gezet langs een weg door maar één stempelpoot uit te zetten aan de werkzijde en de stempelpoot aan de wegzijde smal te houden waardoor het doorgaande verkeer geen hinder ondervindt. Aan de zijde waar de stempelpoot breed staat behoudt de machine zijn maximale reikwijdte.
 

Up-and-Over

Door de dubbele telescoopmast heeft de VTX-240 een “up-and-over” werkwijze. Hierdoor kunnen gevels bereikt worden die BP management met hun oude autohoogwerker niet kon bereiken. De inzetbaarheid is hierdoor enorm vergroot.
 

Voordelen VTX-240

“Over de nieuwe Versalift VTX-240 ben ik enorm te spreken”, meldt Mike, “we wisten natuurlijk wat de voordelen zijn t.o.v. de oude machine, maar alle verbeteringen maken het werk een stuk aangenamer. Vooral de mogelijkheid van het display om het gewicht en reikwijdte te zien is een grote toevoeging. Vroeger ging je ergens maar vanuit als de machine niet verder wilde, maar nu weet je zeker wat je nog kan en wat de verdere opties zijn in die positie.” Daarnaast heeft de autohoogwerker de functie tot automatisch afdalen, wat een hoop tijdwinst oplevert.
 
Meer informatie over de Versalift VTX-240 vind u op https://www.hdwnl.com/nl/machine-new/vtx-240-mb of neem direct contact op met Kees de Groot, 06-2039 529 k.de.groot@hdwnl.com