Flexibele afdichtpasta met vezelwapening in één

Artikel delen

Flexibele afdichtpasta met vezelwapening in één
Forbo Eurocol introduceerde onlangs een innovatieve, flexibele afdichtpasta met vezelwapening in één voor het waterdicht afwerken van badkamers: de 683 Fibrecoat. Een bijzonder gebruiksvriendelijk product dat het werk van de tegelzetter aanzienlijk vereenvoudigt.

Forbo Eurocol heeft een naam hoog te houden met zijn bekende Waterdicht Tegelwerk Systeem. De basis hiervoor wordt gelegd ónder het tegelwerk, door naden, kieren en leidingdoorvoeren duurzaam flexibel en waterdicht af te werken. Met de 683 brengt de tegelzetter in één bewerking snel en eenvoudig een perfecte kimafdichting aan bij naden en kieren tot 10 mm breed. Het ontbreken van een wapeningsband scheelt diverse extra handelingen en bespaart dus tijd. Ook ontstaat zo geen ‘verdikking’ in de afdichtingslaag aan weerszijden van de hoeken. Hierdoor kan de tegelzetter de onderste tegelrij op de wand gemakkelijker aanbrengen, want hij hoeft geen ‘rand’ te overbruggen. Dit maakt vooral ook het betegelen van uitwendige hoeken een stuk eenvoudiger.
De combinatie van de 063 Euroband en 685 Eurocoat blijft gewoon bestaan naast de 683 Fibrecoat. Daarmee kunnen naden en kieren breder dan 10 mm waterdicht worden afgewerkt, net als een verdiepte douchevloer in combinatie met een specievloer. De producten kunnen desgewenst ook door en naast elkaar worden gebruikt. Bijvoorbeeld door op kritische plekken in een badkamer een stuk extra wapening aan te brengen, met 063 Euroband in 683 Fibrecoat. De 683 kan ook, net als de 685, als waterdichte onderlaag worden toegepast op vochtgevoelige wanden en vloeren, zoals gips, anhydriet en hout.
 
Forbo Eurocol
www.forbo.com/eurocol/nl-nl