Van bankgebouw tot sociale huurwoningen

Artikel delen

Alphen aan den Rijn is 44 sociale huurwoningen rijker. In deze tijd van woningnood heeft Van der Zwan Vastgoed het leegstaande kantoor aan de Laan der Continenten gekocht en samen met projectontwikkelaar Duqer getransformeerd tot kleine appartementen. Het oude Rabobank-pand heeft zo een goede bestemming gekregen. Van der Zwan Vastgoed doet de eerste verhuur van de appartementen. Woonforte neemt de woningen daarna over.

Van der Zwan Vastgoed transformeerde het leegstaande kantoorgebouw in tweekamerwoningen en eenkamerstudio’s. Iedere woning heeft een eigen keuken, badkamer en toilet en een balkon. Het gebouw heeft een ideale ligging; dicht bij het station en het centrum van Alphen aan den Rijn. De woningen zijn ideaal voor starters op de woningmarkt.

Van der Zwan Vastgoed kocht vorig jaar het leegstaande pand om het te verbouwen tot woningen. “In deze tijd van woningnood vonden we dat we iets moesten doen”, zegt Henk van der Zwan. “Dit kantoorpand stond al lang leeg. Transformeren is duur en niet rendabel. Maar doordat de overheid transformaties van kantoren steunt met een fiscaal voordeel, konden wij hier toch 44 mooie appartementen maken. Zo hebben we een kleine bijdrage geleverd aan het oplossen van twee maatschappelijke problemen: leegstand van kantoren en krapte op de woningmarkt.”