Silicone coating voor het verduurzamen van het platte dak

Artikel delen

Dankzij het silicone bindmiddel in de nieuwste dakcoating Silicone Roofing TG van Global Paint Professional is een dakrenovatie eenvoudiger en goedkoper. Dit nieuwe product stopt de veroudering van verschillende soorten dakbedekking en kan meteen over oude dakbedekking worden aangebracht.

Het siliconen bindmiddel in Silicone Roofing TG dakafwerking vormt een zeer solide, elastische en sterke basis. Dit biedt een langdurende bescherming tegen alle weersinvloeden. Siliconen hebben namelijk 3 belangrijke eigenschappen: het is heel goed bestand tegen UV-straling; het is bestand tegen stilstaand waterbelasting; en het heeft goede zonwerende eigenschappen en het is energiebesparend door zonreflectie. Dat laatste zorgt weer voor rendementstijging bij het gebruik van zonnepanelen op het gerenoveerde dak.
Weersinvloeden, zoals UV-straling, warmte en zuurstof, hebben vanzelfsprekend invloed op de kwaliteit van de dakbedekking. Het siliconen bindmiddel in de Silicone Roofing TG is ongevoelig voor degradatie door UV-straling, wat ervoor zorgt dat bij regelmatig onderhoud het dak langdurig mee gaat.

Na het aanbrengen van Silicone Roofing TG ontstaat een 100% waterdicht membraan en is het bestand tegen stilstaand water. Deze waterdichtheid ontstaat door het silicone bindmiddel, waardoor een hydrofobe (waterafstotende) laag ontstaat. De hydrofobe eigenschappen én de naadloze afwerking zorgen ervoor dat inwatering door wateraccumulatie uitgesloten is.
De witte kleur weerkaatst de warmte van de zon. Daardoor houdt het dak minder warmte vast (een zwart dakvlak kan opwarmen tot 80°C, een wit dakvlak wordt niet warmer dan 40°C). De binnentemperatuur onder het dak loopt minder snel op, waardoor airco’s minder vaak aan hoeven. Eventuele zonnepanelen hebben ook voordeel bij het minder warme dak, want de opbrengst wordt verhoogd.

Global Paint Professional
www.siliconeroofingTG.nl