Duurzaam verwarmen zonder inleveren op warmtecomfort met elektrische infrarood (vloer)verwarming van slechts 1 mm dun

Artikel delen

Speedheat verwarmt al jarenlang zonder gebruik te maken van fossiele energiebronnen zoals olie en kolencentrales en ook een gasaansluiting is overbodig. Speedheat is ideaal te combineren met groene energie. Wij geloven in een wereld waarin het loont om groen te zijn en waarin woningen volledig elektrisch worden verwarmd. Van een enkele kamer tot een hele woning, met Speedheat en Quickheat is alles mogelijk.

Minder vermogen per meter

Al jaren kiest Speedheat bewust voor een lager vermogen per meter. Het vermogen van het Speedheat verwarmingselement is met 6 of 8 Watt per meter (W/m) ruim de helft lager dan de gemiddelde 16W/m in de markt. Het grote voordeel is dat wij twee keer zoveel elementen installeren bij dezelfde warmtebehoefte! Daardoor worden de vloer en de hele ruimte veel gelijkmatiger opgewarmd. Bij Speedheat bepaalt de installateur bovendien de afstand tussen de lussen zelf. Hij berekent de warmtebehoefte van het vertrek, bepaalt zelf welk type element, met welke onderlinge elementafstand moet worden gebruikt en hij installeert dat op maat. Bijkomend voordeel is dat ons laagvermogen verwarmingselement veel dunner en het dichter aan het oppervlak ligt.

Gegarandeerd veilig en meer rendement

De producten van Speedheat zijn gebaseerd op een uniek systeem van 1 mm dikte met 2 isolatiemantels van Tefzel® dat temperatuurbestendig is. Het veroudert niet en bevat geen weekmakers die kunnen worden aangetast door cement. Speedheat is ISO en CE gecertificeerd en voldoet aan alle nodige systeemeisen en veiligheidsnormen van het Bouwbesluit. Bovendien is Speedheat als enige elektrische vloerverwarming met een gecontroleerde kwaliteitsverklaring opgenomen in de BCRG-database. De verklaring stelt dat Speedheat in onafhankelijk uitgevoerde testen 100% rendement scoort – een begrensd maximum door de forfaitaire norm van de BCRG. Het feitelijke rendement ligt met 135% zelfs 40% hoger dan de traditionele watervloerverwarming die parallel werd getest (95%).

Geschikt als hoofd- of bijverwarming op ieder type vloer

Het Speedheat verwarmingssysteem is toepasbaar als hoofd- of bijverwarming. Het kan bovenop een bestaande tegelvloer worden gelegd; ideaal voor renovatie! Zeker omdat er sprake is van een minimale verhoging van de vloer van slechts mm’s inclusief de afwerklaag. Of je nu kiest voor Speedheat of Quickheat-Floor: het systeem wordt aangelegd bovenop de afwerkvloer, direct onder elke vloerbedekking (keramische tegels, natuursteen, vinyl, linoleum, pvc, laminaat, etc). Deze manier van aanleggen in combinatie met het dunne systeem, zorgt voor een snelle opwarmtijd: tests wijzen uit dat dit zelfs 15x sneller is dan watervloerverwarming! Hierdoor is de temperatuur (vloer of ruimte) ook veel nauwkeuriger te regelen, en dat per vertrek dankzij de slimme thermostaten.

Speedheat totaalconcept of Quickheat-floor

Speedheat Nederland verzorgt als enige leverancier in Nederland de volledige installatie van het systeem, bij zowel particulier als onderaannemer op grotere nieuwbouw- en renovatieprojecten. Uw vloer wordt keurig geëgaliseerd opgeleverd, klaar voor verdere afwerking! Voor installateurs en aannemers die zelf willen installeren is het merk Quickheat-Floor. Een zelfklevende mat van Quickheat Basic met duidelijke legvoorschriften en een Twincore draad, waardoor installatie zeer eenvoudig is. Het Twincore systeem is slechts 2 mm dun wat nog altijd geen hakken en breken noodzakelijk maakt, zoals dat bij de aanleg van andere systemen wel het geval is.

Duurzaam verbouwen hoeft helemaal niet duur te zijn!

Vervang je je radiatoren door Quickheat-Floor? De beleving van directe stralingswarmte is zo veel comfortabeler dat de thermostaat enkele graden lager kan. Bovendien is Quickheat-Floor niet aan veroudering onderhevig en hoeft het systeem niet vervangen te worden of onderhouden te worden. Standaard wordt 10 jaar garantie gegeven op Speedheat, 5 jaar fabrieksgarantie op Quickheat-Floor en 2 jaar op de meegeleverde thermostaten. Het is een investering die op korte en lange termijn voordeliger is dan investeren in de warmtepomp. Vraag de folder aan!