Badkamervloer op houten balken

Artikel delen

In huizen met een houten vloerconstructie is de vloerafwerking in de natte ruimte een aandachtspunt. Zeker voor de huidige luxe badkamers geldt dat de ondervloer een duurzame betrouwbare basis moet zijn voor de vloertegel- en natuursteenafwerking.

Al sinds 1930 levert REPPEL b.v. met de LEWIS Zwaluwstaartplaten hiervoor de perfecte vloeroplossing. Dit van origine Engelse product is met de jaren steeds verder doorontwikkeld. De staalkwaliteit in combinatie met de huidige unieke geometrie van de LEWIS plaat zorgt voor een optimale stortbelasting en hoge belastbaarheid.

Door de maatvaste profilering en pasvorm is het mogelijk om, naast aardvochtige vloerenmortel, ook plastische beton- en gietdekmortels op LEWIS Zwaluwstaartplaten toe te passen. In situaties waar de stijfheid en sterkte van de houten balklaag onvoldoende is voor een standaard LEWIS badkamervloer kan ervoor gekozen worden om een lichtgewicht dekvloer op de platen toe te passen voor een ultralichte LEWIS vloer.
Een LEWIS badkamervloer kan rechtstreeks op de houten balken worden aangebracht en met een vloerdikte vanaf 36 mm creëer je een ijzersterke stabiele ondervloer voor groot formaat vloertegels.
De LEWIS badkamervloer is ook geschikt voor de inbouw van een douchegoot. Voor de douchegoten van Easy Drain is hiervoor een speciaal montage beugeltje verkrijgbaar.

Om de voortgang van de werkzaamheden bij een badkamerverbouwing niet te laten stagneren kunnen de LEWIS platen afgewerkt worden met kant-en-klare sneldrogende mortels. Er zijn zelfs zandcementmortels toepasbaar op de LEWIS platen die na 4 uur al kunnen worden betegeld!. Met de ijzersterke LEWIS plaat als basis kan op vrijwel iedere houten vloerconstructie een duurzame en betrouwbare badkamervloer worden gemaakt.

Reppel
www.reppel.nl