Nieuwe lijn hoogwaardige I-WPV warmtepomp voorraadvaten

Artikel delen

Itho Daalderop ontwikkelt en produceert in Nederland, op de meest duurzame productielijn van RVS-voorraadvaten ter wereld, een groot aantal verschillende warmtepomp voorraadvaten en boilers. Het assortiment is in januari 2021 uitgebreid met een viertal hoogwaardige I-WPV voorraadvaten, welke indirect worden verwarmd. De in het vloerframe geïntegreerde platenwisselaar zorgt voor een extreem efficiënte warmteoverdracht. Dit type voorraadvat biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van conventionele vaten die gebruikmaken van een geïntegreerde spiraal.

warmtepompen

Belangrijkste voordelen

Omdat de inhoud van het gehele voorraadvat wordt opgewarmd zijn er door deze methode van opwarming van het warme water geen koudere zones in het voorraadvat aanwezig. Dit zorgt voor méér warm water en dus langer douchen. Ook het legionella-ontsmettingsproces verloopt veel effectiever, doordat de inhoud van het gehele vat tijdens de legionella ontsmettingscyclus boven de legionella-veilige wordt gebracht. Een ander voordeel is dat door het ontbreken van een spiraal de totale netto-inhoud van het voorraadvat beschikbaar is. Hierdoor zijn deze voorraadvaten vergelijkbaar met 20% grotere conventionele vaten. Dit resulteert in de maximale hoeveelheid warm tapwater op het kleinst mogelijke vloeroppervlak van slechts 60×60 cm.

Toepasbaarheid

De I-WPV voorraadvaten worden toegepast in combinatie met de HP-S lucht/water warmtepomp van Itho Daalderop. Maar ook voor andere warmtepompen kan het voorraadvat uitermate goed dienst doen. Verkrijgbaar in een capaciteit van 150L, 200L, 240L en 270L is er voor iedere warmwaterbehoefte een geschikt voorraadvat. Op de pagina: www.ithodaalderop.nl/voorraadvaten vindt u meer informatie. Tevens is daar een PDF te vinden waarin staat hoe lang de beschikbare douchetijd bedraagt met een bepaald voorraadvat.