Connectiviteit kenmerkt serie warmtepompen

Artikel delen

NIBE levert de nieuwe S-serie warmtepompen, gebaseerd op een nieuw hard- en softwareplatform, waarbij connectiviteit centraal staat. Het gaat om water/water warmtepompen, lucht/water warmtepompen, bijbehorende binnenunits en diverse accessoires.

Met de nieuwe S-serie wordt een belangrijke stap gezet op weg naar de slimme toekomst, waarin alles in een intelligent netwerk met elkaar verbonden zal zijn en smart technologie het leven makkelijk maakt. De warmtepompen van de NIBE S-serie beschikken standaard over een geïntegreerde wifi-antenne voor draadloze communicatie – met een smartphone of tablet – of via een router met het internet. NIBE stelt hiervoor bovendien een volledig vernieuwd online platform beschikbaar: myUplink. Het beheren en bedienen van de warmtepompen op afstand wordt hierdoor nóg makkelijker, sneller en gebruikersvriendelijker. Zo wordt elk huis met de nieuwe NIBE S-serie een toekomstbestendig Smart Home. Tot de S-serie behoren:

  • De NIBE S1255 is een modulerende combi water/water warmtepomp met een geïntegreerde boiler. Hij is leverbaar in drie vermogens (1,5-6, 3-12 en 4-16 kW) en biedt nóg duurzamer comfort in verwarming en warmtapwater. Het type S1255-6 PC is tevens voorzien van een ingebouwde module voor passieve koeling.
  • De NIBE S1155 is een modulerende solo water/water warmtepomp. Hij is leverbaar in drie vermogens (1,5-6, 3-12 en 4-16 kW) en kan voor tapwatercomfort op maat worden gecombineerd met een losse boiler, zoals de NIBE BA-ST spiraalboiler of de nieuwe NIBE VPB S200 of VPB S300. Ook de NIBE S1155-6 PC is voorzien van een ingebouwde module voor passieve koeling (PC).
  • Later dit jaar verschijnt de S2125, een modulerende monoblock lucht/water warmtepomp. Deze komt beschikbaar in twee varianten (type 8 en 12) en maakt gebruik van het koudemiddel R290 (propaan) met een extreem lage GWP-waarde van 3. De geleverde aanvoertemperatuur tot 73°C en de zeer stille werking maken deze nieuwe warmtepomp met name interessant voor bestaande bouw.

Informatie: www.nibenl.nl