Waarom de hybride warmtepomp vaak een goede keuze is

Artikel delen

Met een hybride warmtepomp bespaar je direct op CO2, benadrukt Frank Doff van Itho Daalderop. “Een hybride warmtepomp wordt veelal toegepast in combinatie met een cv-ketel. Ideaal wanneer je als bewoner een cv-ketel hebt die jonger is dan acht jaar en daardoor voorlopig nog niet aan vervanging toe is. Tevens is het een uitkomst voor de woningcorporatie. Niet elke woning kan nu al aardgasvrij gemaakt worden. Dit is bijvoorbeeld lastig bij woningen die de afgelopen jaren al verbeterd zijn naar label B of beter.”

warmtepomp

Frank Doff ziet dat daarnaast momenteel woningen worden gerenoveerd, waarbij nog niet duidelijk is welke warmtevoorziening in de toekomst het beste uit de bus komt. “Om in deze segmenten toch nu al CO2 te besparen, is de hybride warmtepomp een betaalbare en eenvoudige oplossing. Daarnaast profiteert de bewoner van een lagere energierekening en wordt hij beschermd tegen toekomstige stijgingen van de gasprijs. De hybride warmtepomp is daarmee vaak een goede keuze.”

Itho Daalderop heeft een hybride warmtepomp onder de naam HP-M 25 i in het assortiment die alleen uit een binnendeel bestaat. Deze warmtepomp benut energie uit de buitenlucht én uit de eventueel beschikbare ventilatieretourlucht. Hierdoor is het rendement veel hoger dan alleen een ventilatiewarmtepomp. Ook biedt dit systeem een voordeel in comfort. Deze warmtepomp zal niet extra ventileren om aan de warmtevraag te voldoen, maar de aangeboden ventilatieretourlucht aanvullen met buitenlucht. Hierdoor worden tochtklachten voorkomen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de productinformatie en -voordelen op https://ustr.io/JEhO9R0w.

Itho Daalderop
www.ithodaalderop.nl