In de spotlight

Artikel delen

Vochtige vloer? Niks doen is geen optie!

Onzichtbare vochtmonsters kunnen een droomhuis zomaar veranderen in een spookhuis. En dat terwijl vochtproblemen vaak eenvoudig zijn te voorkomen en op te lossen.

VOCHTMETEN

Is er een kruipruimte, een vakkundige inspectie biedt uitkomst! Vocht komt vaak binnen via de kruipruimte. Zelfs als er niet veel is te zien, kan deze ruimte voor een koude en vochtige vloer zorgen. Wist u dat praktisch alle kruipruimtes in Nederland vochtig zijn? Hier ligt de oplossing voor een droge en warme vloer en bescherming tegen vochtaantasting.

Aantasting vloer door vocht en kou

Bij een niet-geïsoleerde begane grondvloer hebben vocht en kou vanuit de kruipruimte of grond vrij spel. In deze onverwarmde ruimte zal vocht de onderkant van de vloer aantasten, zowel bij houten als betonnen vloeren. Dit kan soms jaren duren, maar de aantasting is vaak groot. Tijdig ingrijpen is het advies. Want de woningwaarde vermindert en de herstelkosten worden steeds hoger. Maar nog belangrijker: het heeft voor bewoners ook invloed op de gezondheid. Niks doen is dus geen optie!

VOCHT HOEK

Welke bodemisolatie is het beste?

Bodemisolatie biedt direct bescherming. Schelpen, EPS parels en Drowa Isolatiechips zijn grofweg de meest gebruikte. Omdat schelpen niet drijven, werken ze niet bij water op de bodem. EPS parels zijn goedkoop, maar kunnen in aanraking met vocht veranderen in een plastic brij. Drowachips blijven wel drijven bij water onder de vloer en worden niet aangetast door vocht. Dit maakt ze tot dé oplossing tegen een vochtige vloer, met volgens TROS Radar de beste prijs-/kwaliteitverhouding. Door de vorm kan vocht alleen naar beneden, niet meer naar boven. De chips zijn eenvoudig aan te brengen, vaak binnen twee uur. Ze zijn 100% gerecycled, gecertificeerd en tellen dus mee in het energielabel.

Waarom isoleren bij Drowa?

Vakkundige vloerisolatie zorgt voor een droger en warmer klimaat in de hele kruipruimte. En een droge en warme vloer die direct is beschermd. De isolatiespecialisten van Drowa hebben bijna 25 jaar ervaring en er ondertussen voor gezorgd dat zo’n 30.000 huishoudens droog, warm en veilig wonen. Wij helpen u ook graag. Of u nu woningeigenaar, aannemer, vloerenlegger of vastgoedbeheerder bent, wij staan voor u klaar om vochtproblemen vakkundig te voorkomen of op te lossen.

Drowa Isolatiechips
www.drowa.nl

RenovatieTotaal