AircoHeaters voor duurzaam koelen én verwarmen

Artikel delen

Woningen en utiliteitsgebouwen op een uiterst energiezuinige wijze koelen en verwarmen. Dat kan met de AircoHeaters van Fujitsu, al meer dan 50 jaar trendsetter en innovator op het gebied van deze techniek, die zowel als single split oplossingen als in uitgebreide VRF-systemen leverbaar zijn via Groupe Atlantic Nederland. Dit is sinds 1 mei van dit jaar de concernnaam waaronder Orcon/Thercon, Atlantic en Fujitsu vallen. Commercieel Directeur Roel Kuijpers: “Eén organisatie voor al uw vragen en leveringen omtrent ventilatie, verwarming en koeling.”

kamer met airco

Of het gaat om een woning, kantoor, winkel, restaurant, hotel of ander gebouw, met een AircoHeater kun je op een duurzame manier de ruimte(n) koelen en verwarmen. En ventileren, in geval van de VRF-systemen voor grotere projecten. Kuijpers: “De nieuwe zoneringsoplossing voor VRF met de naam ‘Osmoz’ maakt het mogelijk om de temperatuur (in verwarmings- of koelingsmodus) onafhankelijk te beheren voor elke ruimte met meerzoneregeling vanuit één enkele binnenunit. De zuidkant van het gebouw kan worden gekoeld, tegelijkertijd kan de noordkant van het gebouw worden verwarmd. Bij de VRF-systemen van Fujitsu staat extra rendement, duurzaamheid en installatiegemak altijd voorop.”

airco

Daarnaast zijn er single split oplossingen, zoals ‘Hoog aan de wand modellen’. De binnendelen kunnen gecombineerd worden met verschillende type multi-split buitendelen. “Deze buitendelen zijn tevens te combineren met onze vloermodellen, cassettes, plafond onderbouw en kanaalunits. Middels de (optionele) Wifi-interface kunnen de toestellen makkelijk op afstand worden bediend. De units zijn stuk voor stuk compact en strak qua design en bieden zowel een hoog comfort als hoge energieprestaties. Het is een duurzame techniek, mede omdat het koelmiddel R32 voor optimale prestaties zorgt bij een lage milieu-impact.”

Groupe Atlantic Nederland / Fujitsu
www.orconthercon.nl / www.fujitsuclimate.nl